Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Militarii britanici au deschis exercițiul “Efort comun 2020” din Ucraina
19 sep, 17:04
Exercițiul de comandament și stat major “Efort comun 2020” din Ucraina a început în forță și într-o notă originală, printr-o operație comună ucraineano-britanică de desant aerian.

În această dimineață, avioane C-130 Hercules ale Forțelor Aeriene Regale au decolat de la o bază militară britanică, având la bord parașutiști din Brigada 16 Asalt Aerian, armament greu și echipament militar, cu destinația Ucraina.

Câteva ore mai târziu, parașutiștii britanici s-au lansat prin rampele din spate ale avioanelor Hercules deasupra poligonului de instrucție Nikolaev din Ucraina.

La doar câteva minute, avioane militare de transport IL-76 și An-26 din Forțele Aeriene ucrainene au intrat, la rândul lor, în misiune de luptă în zona Nikolaev, din acestea fiind parașutați militari din Trupele de Desant-Asalt.

Parașutarea fost acoperită din aer de avioane de vânătoare ale Forțelor Aeriene ucrainene.

Potrivit comunicatului Ministerului Apărării de la Kiev, cu această operație ucraineano-britanică de desant parașutat a început prima etapă a exercițiului strategic de comandament și stat-major (command post exercise – CPX) „Efort comun 2020”.

În baza scenariului exercițiului, militarii s-au regrupat după aterizare și ulterior au preluat controlul asupra unor zone și puncte importante din teren.

Contingentul britanic este condus de generalul de brigadă James Martin, comandantul Brigăzii 16 Asalt Aerian, care este unul dintre primii militari care “au atins pământul ucrainean”. La aterizare, a fost întâmpinat și felicitat de comandantul Trupelor de Desant-Asalt ucrainene, general-locotenent Evghen Moisiuk, care a evidențiat profesionalismul parașutiștilor britanici.

Este de remarcat faptul că „infanteria înaripată” ucraineană și britanică a acționat într-o zonă complet necunoscută. Fiecare parașutist, de la soldat la general, a efectuat saltul cu armament, muniție și echipament.

Brigada 16 Asalt Aerian britanică va coopera cu unitățile ucrainene din Trupele de Desant-Asalt și în fazele următoare ale exercițiului „Efort comun 2020”.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Platformă dedicată combaterii ştirilor false, lansată de MApN
Ministrul de Interne din Belarus, destituit din funcţie după ce a vorbit despre folosirea unor arme letale împotriva protestatarilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro