Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Militarii turci vor primi tancuri Leopard 2A4, echipate cu o nouă armură reactiv-pasivă (Foto/Video)
Centrul de protecție balistică Roketsan, parte a companiei turceşti cu acelaşi nume, a prezentat zilele acestea, în carul unei expoziţii de tehnică militară, pachetul de armuri suplimentare T1 –  care combină protecția reactivă și pasivă – care urmează să fie instalat pe tancurile Leopard 2A4, dar şi pe alte vehicule militare din dotarea Forțelor armate ale Turciei (TSK).

Deși greutatea tancului Leopard 2A4 a crescut de la 55 de tone la 62 de tone, prin adăugarea acestui nou pachet de armuri suplimentare, depășirea obstacolelor și testele de mobilitate pe teren au fost trecute cu succes. Publicaţia Daily Sabah precizează că, în ciuda faptului că greutatea tancului a crescut considerabil, tancul Leopard 2A4 nu a dat semne că mobilitatea sa a fost afectată în vreun fel.

Compania turcă Roketsan susţine că noua armură poate proteja echipajul tancului împotriva tuturor tipurilor de rachete antitanc ghidate și în împotriva tuturor lansatoarelor de rachete (RPG) cunoscute şi utilizate în regiunile în care Forțele armate ale Turciei (TSK) întreprind misiuni. 

Tancurile modernizate vor fi livrate treptat către Forțele armate ale Turciei, începând cu luna octombrie a acestui an. În prima fază, 40 de tancuri se așteptata să fie modernizate.

Tancurile Leopard 2A4 au fost cumpărate second-hand din Germania, începând cu anul 2005, fiind livrate în două mari loturi 298 și respectiv 56 de bucăți. Un total de 15 tancuri din al doilea lot sunt utilizate că piese de schimb.

Mai târziu, compania turca Aselsan a dezvoltat pachetul Leopard 2NG pentru tancurile Leopard 2A4 și a produs primul prototip în anul 2011. Aselsan Leopard 2 folosea în proiectul NG un pachet de armuri suplimentare furnizat din străinătate. 

Au trecut aproximativ 2 ani de la primele zvonuri privind proiectul de modernizare a tancurilor Leopard 2A4 cu un nou pachetul de armuri suplimentare. În situația actuală, se vede că ROKETSAN a făcut progrese semnificative în ceea ce privește dezvoltarea unui pachetul de armuri suplimentare pentru tancurilor Leopard 2A4.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Șeful statului major al armatei americane Mark Milley: SUA ar trebui să desfăşoare unităţi în Filipine, Vietnam şi Australia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro