Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministerul Apărării din Armenia: Trupele azere au fugit, abandonând pe front zeci de soldați morți
07 oct 2020 / 16:34
Armenia susține că a respins un atac al Azerbaidjanului în cursul acestei nopți. Totodată, armata Armeniei a lovit mai multe depozite azere cu combustibil, fiind publicate imagini video pe rețelele de socializare.
Luptele din Nagorno-Karabah, sursă foto: Facebook Shushan Stepanyan, purtător de cuvânt în Ministerul Apărării din Erevan

Shushan Stepanyan, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Erevan, a precizat că în cursul zilei de ieri armata azeră a pornit o ofensivă pe linia de front din Nagorno-Karabah, direcția sud-est.

Potrivit Armeniei, în jurul orei 06:30, ca urmare a unei contraofensive a forțelor armene, militari din trei brigăzi azere au intrat în panică și au părăsit câmpul de luptă. Erevanul susține că pe lângă răniți, au fost lăsate în urmă și 60 de cadavre ale soldaților azeri, dar și echipament și tehnică militară. Totuși, soldații azeri au reușit retragerea, inclusiv a celor mai importante piese de tehnică militară, mai precizează Erevanul.

Subliniem că informațiile nu pot fi confirmate din surse independente.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării de la Erevan a publicat pe pagina personală de Facebook imagini cu depozite azere de combustibil lovite de forțele armene. 

G Ad:

 

 

Հակառակորդի մուտքը դժոխք, մեր դիպուկ հարվածներն ու նրանց անփառունակ ելքը․․․ և այսպես շարունակ Վստահեցնում ենք, որ տեսագրությունն առկա է։ Այն կհրապարակվի համապատասխան պահին։

Publicată de Shushan Stepanyan pe Marţi, 6 octombrie 2020

 

 

Armenia acuză Turcia

 

CITEȘTE ȘI: Frontul din Karabah. Armenia folosește rachete tactice Tochka-U împotriva trupelor azere? (Foto/Video)

Tot în cursul acestei zile premierul armean Nikol Pashinyan a acuzat Turcia că se află în spatele 'atacului terorist azero-turc internaţional' iar intenția Ankarei este de a continua genocidul Armean.

Erevanul acuză Turcia că înarmează Azerbaidjanul și se află în spatele atacurilor din Nagorno-Karabah.

Agerpres, citând un comentariu al agenției Reuters, amintește că dronele de fabricaţie turcească sunt vârful de lance al atacurilor azere în prezent, iar un înalt responsabil de la Ankara a declarat pentru Reuters, sub rezerva anonimatului, că turcii oferă infrastructură şi sprijin pentru armament, dar că nu au trupe pe teren.

Erdogan mizează pe faptul că, în pofida divergenţelor asupra Nagorno-Karabah, Turcia şi Rusia se înţeleg suficient de bine pentru a preveni un conflict mai amplu în regiune.

Cu atât mai mult cu cât, după cum observă unii analişti independenţi de la Moscova, premierul armean Nikol Pashinyan, care a venit la putere după o mişcare de contestare în 2018, cerând reforme occidentale, este tipul de aliat nu prea agreat de Kremlin. Pashinyan a încercat o apropiere prudentă de UE, menţinând în acelaşi timp legături economice strânse ale Armeniei cu Rusia.

De aceea, mulţi observatori ruşi văd în tăcerea 'suspectă' a Kremlinului după reluarea actuală a ostilităţilor din Nagorno-Karabah o decizie a lui Putin de a-l pedepsi pe premierul armean pentru politica sa prooccidentală, conform mai multor analişti de la Moscova care şi-au expus opiniile la postul de radio Eho Moskvî.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România îi răspunde lui Lavrov. Aurescu: Poziția Rusiei față de sistemul de la Deveselu e complet eronată, dar nu e nouă
NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Confirmare oficială din Canada: F/A-18 Super Hornet a fost „scos” din joc. Ottawa trebuie să aleagă acum între Gripen JAS 39 E și F-35A
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Rusia a dislocat un complex de rachete de coastă de tip Bastion în Insulele Kurile
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro