Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Ministerul Apărării din Israel lucrează la un senzor pentru depistarea bolnavilor de Covid-19
02 apr, 20:59
Ministerul Apărării din Israel împreună cu două companii din industria de apărare lucrează pentru a dezvolta senzori electro-optici pentru a monitoriza semnele vitale ale oamenilor și a identifica pe cei infectați cu Covid-19.

Programul este condus de Echipa Națională de Urgență a Direcției de Cercetare și Dezvoltare a Apărării din cadrul ministerului.

Anunțul a fost făcut pe 31 martie, spunând că Elbit și Israel Aerospace Industries (IAI) au adaptat sistemele existente. "Datele, inclusiv pulsul, ritmul respirator și temperatura, sunt măsurate de la distanță folosind o combinație de radar și senzori electro-optici, reducând astfel riscul de infecție pentru personalul medical. Următoarea etapă de dezvoltare este screeningul și prioritizarea îngrijirii pacientului privind analiza datelor vitale", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Israel Lupa, vicepreședinte executiv și director tehnologic al diviziei Elta a IAI, a declarat: „Am început să analizăm o serie de soluții, iar una dintre cele care au apărut a fost nevoia de a monitoriza pacienții de la distanță înainte de a intra în contact cu personalul medical din pentru a preveni infecțiile."

IAI-Elta a luat radarul de supraveghere perimetral ELM-2114 ca bază pentru sistemul său medical. Radarul folosește banda K de frecvență foarte mică, astfel încât să poată fi plasat în siguranță foarte aproape de oameni, a spus Lupa. Folosind radarul, sistemul poate urmări mișcările unei persoane în timp ce respiră, precum și pulsul atunci când este așezat la 3 m distanță, medicii aflați într-o altă cameră primind informațiile în câteva secunde.

"Am luat cel mai mic dintre radarele noastre și am pus pe el capacitatea de a măsura pulsul și respirația. L-am adaptat în câteva zile și am conectat-o cu un sistem electro-optic care poate măsura temperatura corpului", a spus Lupa. „Oferă o alertă, nu un diagnostic definit, dar poate acționa ca o indicație”.

IAI produce în prezent primul său sistem și se așteaptă să înceapă să producă mai multe pentru spitale în termen de două săptămâni.

Ştiri Recomandate

Rusia are noi interese strategice în Libia. Generalul Gregory Hadfield: Avioanele aduse din Siria, suport militar pentru mercenarii din Grupul Wagner
Criza rachetelor S-400. Rusia este nerăbdătoare şi așteaptă să livreze Turciei cel de-al doilea lot de sisteme de apărare aeriană
Document strategic: Rusia a inclus armele dislocate în spațiu în categoria ameninţărilor militare
Germania susţine participarea Ucrainei la Programul Parteneriatului Consolidat al NATO
Ambasada Rusiei la Bucureşti promovează teorii ale conspiraţiei. Informaţii despre presupuse experimente efectuate de cercetători americani în Ucraina
Şeful diplomaţiei germane: Manifestaţiile paşnice din SUA sunt ''mai mult decât legitime''
Situația degenerează în SUA. Polițiști împușcați de protestatari
Zaharova spune că teoria implicării Rusiei în protestele din SUA e 'manipulare murdară'