Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ministerul israelian al Apărării a lansat un nou satelit de spionaj ca să monitorizeze activitatea Iranul (Video)
07 iul 2020 / 12:02
Ministerul israelian al Apărării a anunțat, ieri, lansarea cu succes a unui nou satelit de spionaj, despre care afirmă că va furniza supraveghere de înaltă calitate pentru serviciile militare de informaţii.

Guvernul israelian și Israel Aerospace Industries (IAI) au efectuat luni lansarea satelitului de recunoaștere Ofek 16, folosind o rachetă Shavit-2. Israel și-a dezvoltat capabilitățile de supraveghere pentru a putea monitoriza acţiunilor ostile ale unor state din regiune, precum Iran, al cărui program nuclear este văzut de Israel, de ani buni, drept o amenințare a securității naționale, potrivit Defence Blog și RFE/RL.

„Vom continua să întărim și să menținem capabilitățile Israelului pe fiecare front, în orice loc", a afirmat ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz.
Rețeaua de sateliți îi oferă posibilitate Israelului să supravegheze întreg Orientul Mijlociu, inclusiv Iranul, potrivit 

Benny Gantz a arătat că „superioritatea tehnologică și capabilitățile de a obține informații sunt esențiale pentru securitatea Israelului".

El nu a oferit detalii suplimentare despre misiunea noului satelit, dar radioul public israelian afirmă că va fi folosit pentru a monitoriza activitățile nucleare ale Iranului.

Ministrul israelian de Externe, Gabi Ashkenazi, a confirmat, pe 6 iulie, că Israelul acționează pentru a opri amenințarea nucleară reprezentantă de Iran.

Ashkenazi a făcut aceste comentarii în contextul unei serii de incidente misterioase ce au afectat facilitățile iraniene, inclusiv la Natanz unde se află principala facilitate de îmbogățire a uraniului din Iran.

„Avem o politică de termen lung pe perioadă mai multor administrații de a nu permite Iranului să aibă capabilități nuclare", a afirmat oficialul citat de Jerusalem Post.

„Luăm acțiuni care mai bine rămân nespuse", a mai precizat el. Iranul neagă că acțiunile sale nucleare au vreo componentă militară.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
România deține cel mai performant avion de calibrare a echipamentelor de radionavigație
Un nou lot de ajutor militar american pentru Ucraina
Materiale sanitare din Qatar aduse cu o aeronavă militară
Pentagonul include Israelul în Comandamentul său militar pentru Orientul Mijlociu
Iranul a început desfășurarea exercițiului militar "Marele Profet-15"
Franţa, Marea Britanie şi Germania cer Iranului să renunţe imediat la producerea de uraniu metalic
Prin retragerea Moscovei din "Cer deschis" NATO pierde o sursă de informare asupra forţelor militare ale Rusiei
Cândva România construia camioane militare DAC. Roman SA, o umbră a fabricii de altădată, speră la un contract din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro