"Azi am fost plăcut impresionat de dialogul pe care l-am avut cu ofițerii și subofițerii, cu soldații și gradații gradați profesioniști, dar și cu personalul civil. Mi-au plăcut preocupările lor, nu s-au plâns de ceea ce nu au, ci mi-au vorbit de proiecte și idealuri. Ce poate fi mai însuflețitor?! I-am găsit executând mentenanța la tehnică, mi-au demonstrat că tehnica de luptă și intervenție, chiar dacă este veche, de peste treizeci de ani, pornește la cheie. De asemenea, înlocuiau acoperișul la pavilionul principal al cazărmii și își primeneau condițiile de muncă. Bravo lor!", mai spune Nicolae Ciucă.
Specialitate de elită
"Am plecat strângându-le mâna cu mare plăcere și cu convingerea că vânătorii de munte sunt o specialitate militară de elită care necesită o categorie de oameni deosebiți. Dincolo de calitățile fizice și psihice, “oamenii muntelui” sunt caractere puternice, sunt cei care înțeleg, pe deplin, ce înseamnă munca în echipă și coeziunea, pentru că acolo, în vârful muntelui, nu poți să te bazezi decât pe tine însuți și pe camaradul tău", mai spune ministrul Apărării.
"Mereu am afirmat și voi susține în continuare că resursa umană este cea mai de preț valoare pe care Armata României o are. Mi-am propus să văd situația reală, motiv pentru care nu am anunțat vizita. Fiecare comandant își evaluează nevoile, planifică și solicită resursele. Este datoria mea și a comandanților de la toate eșaloanele să asigurăm resursele necesare îndeplinirii obiectivelor asumate, astfel încât, așa cum ne-am asumat, Armata Romaniei să fie în măsură să își execute misiunile constituționale", a conchis Nicolae Ciucă.
Vezi și:
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență