Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a vizitat intempestiv Batalionul 17 Vânători de Munte
15 noi 2019 / 17:43
Ministrul Apărării, generalul (r) Nicolae Ciucă anunță pe pagina sa de socializare că în drum spre orașul Câmpulung Moldovenesc efectuat o vizită intempestivă la Batalionul 17 Vânători de Munte “Dragoș Vodă” din Vatra Dornei.

"Nu puteam să ajung în Câmpulung Moldovenesc fără a profita de ocazie pentru a-i vizita pe militarii Batalionului 17 Vânători de Munte “Dragoș Vodă” din Vatra Dornei. Această unitate este una din puținele unități din Armata României în care nu am reușit să ajung și să discut cu militarii pe timpul mandatului de șef al Statului Major al Apărării", spune Nicolae Ciucă.

 (w670)

 

"Azi am fost plăcut impresionat de dialogul pe care l-am avut cu ofițerii și subofițerii, cu soldații și gradații gradați profesioniști, dar și cu personalul civil. Mi-au plăcut preocupările lor, nu s-au plâns de ceea ce nu au, ci mi-au vorbit de proiecte și idealuri. Ce poate fi mai însuflețitor?! I-am găsit executând mentenanța la tehnică, mi-au demonstrat că tehnica de luptă și intervenție, chiar dacă este veche, de peste treizeci de ani, pornește la cheie. De asemenea, înlocuiau acoperișul la pavilionul principal al cazărmii și își primeneau condițiile de muncă. Bravo lor!", mai spune Nicolae Ciucă.

 

Specialitate de elită

 

"Am plecat strângându-le mâna cu mare plăcere și cu convingerea că vânătorii de munte sunt o specialitate militară de elită care necesită o categorie de oameni deosebiți. Dincolo de calitățile fizice și psihice, “oamenii muntelui” sunt caractere puternice, sunt cei care înțeleg, pe deplin, ce înseamnă munca în echipă și coeziunea, pentru că acolo, în vârful muntelui, nu poți să te bazezi decât pe tine însuți și pe camaradul tău", mai spune ministrul Apărării.

 (w670)

"Mereu am afirmat și voi susține în continuare că resursa umană este cea mai de preț valoare pe care Armata României o are. Mi-am propus să văd situația reală, motiv pentru care nu am anunțat vizita. Fiecare comandant își evaluează nevoile, planifică și solicită resursele. Este datoria mea și a comandanților de la toate eșaloanele să asigurăm resursele necesare îndeplinirii obiectivelor asumate, astfel încât, așa cum ne-am asumat, Armata Romaniei să fie în măsură să își execute misiunile constituționale", a conchis Nicolae Ciucă.

Vezi și: 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin
Expert militar rus, promotor al mercenariatului, condamnat pentru trădare chiar de justiţia din Rusia
Ministrul german al Apărării: Pandemia de COVID-19, o oportunitate pentru cooperarea în UE
Geoană: Prezența US Army în România și în alte țări europene demonstrează angajamentul SUA pentru securitatea Europei
Rusia se laudă că dezvoltă prima generație de sisteme de apărare spațială S-500
Generalul David Goldfein: SUA nu dispun de fonduri suficiente pentru dezvoltarea de noi arme nucleare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro