Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicolae Ciucă: Viaţa merge înainte şi nu trebuie să construim parapeţi şi bastioane pentru a înfrunta un inamic nevăzut
25 Martie, 14:38
Viaţa merge înainte şi nu trebuie să construim parapeţi şi bastioane pentru a înfrunta un inamic nevăzut, scrie pe Facebook ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, după ce în cursul zilei de miercuri a donat sânge.

"Am decis ca în această perioadă dificilă să răspundem la solicitările repetate pentru donarea de sânge. Viaţa merge înainte şi nu trebuie să construim parapeţi şi bastioane pentru a înfrunta un inamic nevăzut. Suntem asediaţi, dar nu renunţăm la acţiunile care îi susţin pe compatrioţii care se confruntă cu probleme de sănătate. România are nevoie de unitate şi solidaritate. În această perioadă de criză în care impune separare, izolare, viaţa continuă. Sunt oameni bolnavi care au nevoie de asistenţă medicală, sunt intervenţii chirurgicale care nu se pot realiza fără o rezervă de sânge. Fără donatori de sânge intervenţiile medicale sunt foarte greu de realizat. Armata României este alături de cetăţeni în toate zonele de luptă pentru sănătatea românilor", afirmă ministrul Apărării.

El reia şi mesajul către români de a respecta sfaturile autorităţilor. "Revin, de fiecare dată, cu acest mesaj: vă rog să staţi în casă. Nu vă părăsiţi domiciliul dacă nu aveţi un motiv întemeiat. Respectaţi sfaturile autorităţilor, nu acceptaţi decât informaţii din surse sigure. Împreună vom depăşi cu bine această situaţie!", mai scrie Nicolae Ciucă.

Ministrul Apărării şi angajaţi ai MApN au donat sânge, miercuri, la un centru mobil, pentru a-i încuraja pe donatori să îşi continue activitatea, în contextul noilor restricţii de deplasare. Marţi seara, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a făcut un apel pentru continuarea donării de sânge.

"Vreau să subliniez că în ultima perioadă colegii din centrele de transfuzie sanguină ne-au semnalat scăderea foarte serioasă a acţiunilor de donare de sânge. Chiar dacă suntem în situaţia în care ne aflăm la acest moment, să ştiţi că restul patologiilor, restul bolilor, ele continuă să existe şi au nevoie de sânge, au nevoie de produse sanguine şi au nevoie de salvatorii de vieţi care sunt de fapt donatorii de sânge care merg şi donează periodic la centrele de sânge. (...) Deci rugăm salvatorii de vieţi, donatorii de sânge, să îşi continue activitatea, centrele de transfuzie sanguină sunt deschise şi aşteaptă să îi primească pentru donarea de sânge. Altfel, s-ar putea să înregistrăm decese printre pacienţii care au nevoie de sânge şi nu vor găsi acest produs extrem de important şi bineînţeles derivatele lui", declara Raed Arafat.

Ştiri Recomandate

Militari din Batalionul CIMIC distribuie ajutoare pentru vârstnicii din Suceava şi din zone izolate
Secretarul General al NATO: România, ca toți Aliații, şi-a mobilizat forțele pentru a combate pandemia de coronavirus
Ucraina a efectuat un nou test cu racheta Vilkha-M (Video)
Lockheed Martin a început producţia avioanelor F-16 Block 70 pentru Bulgaria
Heiko Maas: NATO trebuie să combată valul de dezinformări legate de pandemie
Coronavirus | Căpitanul portavionului Theodore Roosevelt, demis în urma solicitării evacuării navei
Imagini din timpul transportului cu echipamente medical din Rusia către Statele Unite, sursă foto: Twitter
EXCLUSIV
Cum minte propaganda rusă în criza COVID-19: Rusia a trimis 'ajutor umanitar' în SUA
Rezerviștii români se oferă voluntari în lupta cu noul coronavirus