Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ministrul de Interne din Belarus, destituit din funcţie după ce a vorbit despre folosirea unor arme letale împotriva protestatarilor
30 oct, 14:47
Ministrul de interne din Belarus, Yury Karayeu, a fost înlocuit la o zi după ce a declarat public că forțele de securitate pot folosi arme letale împotriva demonstranților care au inundat străzile din Belarus timp de aproape trei luni pentru proteste generate de alegerile care i-au conferit lui Aleksandr Lukașenko un nou mandat de șase ani ca președinte .
ministrul de interne din Belarus, Yury Karayeu

Presa de stat a informat pe 29 octombrie că Karayeu a fost înlocuit de Ivan Kubrakou, care, înainte de numirea sa în funcție, a condus departamentul de poliție al orașului Minsk, potrivit Radio Europa Liberă România.

Karayeu a fost mutat în funcția de consilier prezidențial în regiunea vestică a Grodno, în timp ce ministrul adjunct de interne Alyaksandr Barsukou a fost numit consilier prezidențial la Minsk și Valer Vakulchyk, fostul șef al KGB din Belarus, a devenit consilier prezidențial în regiunea de vest a Brestului.

Restructurarea și numirea altora apropiați ai lui Lukașenko în poziții de vârf în domeniul securității indică o înăsprire a controlului liderului autoritar asupra securității în toată țara, și în special în Capitală, epicentrul protestelor și locul în care au avut loc cele mai violente represiuni ale poliției.

Între timp, Belarusul și-a închis parțial granițele terestre cu toții vecinii, mai puțin Rusia. Ea a fost explicată drept o măsură în context epidemiologic al celui de-al doilea val de pandemiei, dar suspiciunile sunt că e una strict politică motivată de încercările de a opri protestele care au loc aproape zilnic începând cu 9 august.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro