Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ministrul Economiei: Industria de apărare românească se va implica mai mult în înzestrarea Armatei
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, aflat astăzi într-o vizită oficială la Cugir, la Fabrica de Arme şi Uzină Mecanică, a declarat că Guvernul vrea ca industria de apărare românească să fie implicată cât mai mult în înzestrarea Armatei, astfel încât un procent cât mai mare din fondurile alocate Apărării să meargă către industria autohtonă de profil.
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, aflat astăzi într-o vizită oficială la Cugir.

,,Încă din noiembrie, de când suntem la guvernare, am decis împreună cu prim-ministrul şi ministrul Apărării ca industria de apărare românească, că este deţinută de statul român sau că este privată, să fie implicată în procesul de înzestrare a Armatei şi cât mai mult din acel 2% din PIB să se ducă către industria de apărare românească", a susţinut Popescu, la finalul unei vizite efectuate, alături de premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri, la Cugir, la Fabrica de Arme şi Uzina Mecanică.

El a precizat că, împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, va avea în continuare discuţii "mai aplicate" cu conducerile celor două fabrici.

,,Am fost la Fabrica de Avioane Craiova, o să mergem şi la alte fabrici . (...) Vrem cu adevărat ca industria de apărare românească să fie implicată cât mai mult în înzestrarea Armatei. O să vedeţi că se va mişca industria de apărare, că industria de apărare românească îşi va schimba faţa şi va începe să producă la nivelul tehnologic de care Armata Română are nevoie", a adăugat ministrul Economiei, potrivit Agerpres.

În cadrul aceleaşi vizite, prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că guvernul este hotărât să revigoreze industria de apărare şi să asigure comenzi din partea Armatei Române pentru capacităţile de producţie din industria de profil autohtonă.

Alături de Ludovic Orban şi Virgil Popescu a fost prezent la Cugir şi Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, care a ţinut să precizeze că în momentul de faţă există o viziune strategică de a reconecta industria de apărare a României la ritmul de dezvoltare tehnologică necesar înzestrării Armatei României cu tehnică modernă în următorii ani.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata SUA va disloca aproximativ 60 de elicoptere în Germania, Polonia și Letonia
Şapte nave iraniene au luat foc în portul Bushehr (Foto/ Video)
Fostul jurnalist Ivan Safronov, acuzat de ruşi că a furnizat secrete militare către Republica Cehă
În sudul Federației Ruse, a început efectuarea unui exercițiu tactic, cu participarea complexelor de rachete Iskander-M
Rusia anunţă în ce condiţii va instala rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune în apropierea graniţelor UE
Trageri de luptă în cadrul artileriei de coastă ucrainene: Exercițiu de respingere a unei grupări navale și a uneia de desant aerian
US Army ia în calcul producerea de armament sovietic pentru a își ajuta aliații
Turcia declară sprijin necondiționat Azerbaidjanului în conflictul cu Armenia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro