Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul german de externe: Europa nu se poate apăra singură fără Statele Unite
27 noi 2019 / 11:22
Europa nu se poate apăra singură, a declarat marţi ministrul de externe german Heiko Maas, adăugând că "fără SUA în Germania şi în Europa, nu suntem capabili la ora actuală să ne gestionăm singuri securitatea", informează dpa.

Prezent la forumul de politică externă organizat la Berlin de Fundaţia Koerber, Maas a avertizat împotriva decuplării securităţii europene de cea americană, apreciind "că acest lucru ar fi deosebit de periculos".

Maas s-a distanţat şi cu această ocazie de observaţiile făcute de preşedintele francez Emmanuel Macron, care a declarat recent că NATO suferă de o "moarte cerebrală" şi că Europa ar trebui să fie mai independentă, potrivit Agerpres.

Ministrul german de externe a apreciat că se poate afirma în mod justificat faptul că "NATO este vie din cap până în picioare, chiar dacă există alte diagnostice acolo".

Maas a cerut din nou crearea unei comisii de experţi pentru a reforma NATO, adăugând că este clar faptul că există lipsuri şi controverse.

În cadrul reuniunii miniştrilor de externe de săptămâna trecută propunerea a fost bine primită, a spus el, adăugând că aceasta "contribuie la orientarea unei dezbateri, devenită aproape toxică, pe coordonate mai structurate şi mai productive".

Şefii de stat şi de guvern ai statelor membre NATO vor aborda această chestiune la summit Alianţei ce va fi găzduită de Londra săptămâna viitoare.

Ştiri Recomandate

România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv