Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ministrul german de externe: Europa nu se poate apăra singură fără Statele Unite
27 noi 2019 / 11:22
Europa nu se poate apăra singură, a declarat marţi ministrul de externe german Heiko Maas, adăugând că "fără SUA în Germania şi în Europa, nu suntem capabili la ora actuală să ne gestionăm singuri securitatea", informează dpa.

Prezent la forumul de politică externă organizat la Berlin de Fundaţia Koerber, Maas a avertizat împotriva decuplării securităţii europene de cea americană, apreciind "că acest lucru ar fi deosebit de periculos".

Maas s-a distanţat şi cu această ocazie de observaţiile făcute de preşedintele francez Emmanuel Macron, care a declarat recent că NATO suferă de o "moarte cerebrală" şi că Europa ar trebui să fie mai independentă, potrivit Agerpres.

Ministrul german de externe a apreciat că se poate afirma în mod justificat faptul că "NATO este vie din cap până în picioare, chiar dacă există alte diagnostice acolo".

Maas a cerut din nou crearea unei comisii de experţi pentru a reforma NATO, adăugând că este clar faptul că există lipsuri şi controverse.

În cadrul reuniunii miniştrilor de externe de săptămâna trecută propunerea a fost bine primită, a spus el, adăugând că aceasta "contribuie la orientarea unei dezbateri, devenită aproape toxică, pe coordonate mai structurate şi mai productive".

Şefii de stat şi de guvern ai statelor membre NATO vor aborda această chestiune la summit Alianţei ce va fi găzduită de Londra săptămâna viitoare.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Noul desen al prezenței US Army în Europa: În România ar putea ajunge brigada Stryker iar Polonia va plăti ea costurile prezenței SUA
Zeci de răniţi în urma unei explozii puternice în portul Beirut - Video
Pentagonul anunță că a testat cu succes o rachetă intercontinentală
Belarus îşi mobilizează o parte din rezerviști de teama unei intervenții a Rusiei
China avertizează SUA să nu deschidă ''cutia Pandorei'' în disputa TikTok
Reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare din Liban după exploziile de la Beirut
Mercenari ruşi arestaţi în Belarus: Lukaşenko denunţă o tentativă de a 'organiza un masacru' la Minsk
Sistemul de apărare împotriva rachetelor, Iron Dome va fi construit și instalat și în Statele Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro