Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
20 oct, 15:19
Uniunea statală dintre Rusia şi Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară, a anunţat miercuri ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, afirmând că ameninţările de ordin militar, presiunile politice şi economice exercitate de către ţările occidentale la adresa Rusiei şi Belarus au determinat cele două state la măsuri de răspuns, printre care şi această nouă doctrină militară, informează agenţia de presă oficială rusă TASS.

'Pe lângă ameninţările cu caracter militar continuăm să ne confruntăm cu presiuni politice şi economice la adresa ţărilor noastre din partea aşa-numitului Occident colectiv. În aceste condiţii, suntem nevoiţi să adoptăm măsuri de răspuns', a afirmat generalul de armată Serghei Şoigu în deschiderea unei reuniuni comune a colegiilor ministerelor apărării din Rusia şi Belarus, desfăşurată la Moscova.

Ministrul rus a afirmat că noua doctrină militară a Uniunii statale Rusia-Belarus urmează să fie adoptată cât de curând la o reuniune a Consiliului Suprem de Stat a Uniunii statale. Ministerele apărării din Rusia şi Belarus au trecut la planificarea cooperării bilaterale în baza unui program de parteneriat strategic dezvoltat pe o perioadă de cinci ani.

În acelaşi timp, Serghei Şoigu a denunţat activităţile NATO în apropierea imediată a frontierelor Uniunii statele Rusia-Belarus, unde Alianţa Nord-Atlantică îşi consolidează infrastructura militară.

Serghei Şoigu a continuat să rostogolească aceleaşi false naraţiuni cu privire la faptul că NATO desfăşoare activităţii care destabilizează securitatea în apropierea apropierea graniţei Uniunii statale Rusia-Belarus.

G Ad:

'Sporeşte prezenţa blocului NATO în apropierea graniţei Uniunii statale Rusia-Belarus, infrastructura sa militară se perfecţionează, sunt create noi stocuri de armament, tehnică militară şi alte materiale, forţele sunt antrenate pentru desantarea de trupe', a afirmat Şoigu, adăugând că la frontierele celor două ţări s-a creat o situaţie dificilă, potrivit TASS.

'Vom discuta astăzi chestiuni actuale privind cooperarea dintre instituţiile noastre de apărare. Desfăşurarea acestei reuniuni cu participare fizică în pofida pandemiei subliniază importanţa întâlnirilor noastre într-o situaţie militar-politică dificilă', a spus Şoigu, potrivit Agerpres.

'Astfel, în Polonia şi statele baltice au fost transferate o brigadă de blindate a trupelor de infanterie ale SUA şi patru grupuri tactice multinaţionale la nivel de batalion. Comandamente ale diviziilor multinaţionale ale Alianţei au fost create în România, Polonia şi Letonia', a declarat ministrul rus al apărării, adăugând că este în creştere capacitatea infrastructurii portuare a NATO şi cea a aeroporturilor militare.

Numărul trupelor pentru operaţiuni operative ale Alianţei Nord-Atlantice a crescut aproape de două ori, de la 25.000 la 40.000, a spus el.

'Washingtonul desfăşoară în România şi Polonia sisteme antirachetă Aegis Ashore', a adăugat Şoigu, reluând o mai veche alegaţie a Moscovei că SUA au instalat în România şi Polonia sisteme de unde se pot lansa rachete Tomahawk şi alte proiectile avansate dezvoltate de Pentagon, care ar pune în pericol potenţialul strategic al Rusiei. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Blindate Terminator, pe platforma T-90 (Video). Armata rusă a înființat prima companie de vehicule de luptă pentru sprijinul tancurilor
Rusia spune că nu are nicio intenție de a invada Ucraina. Zaharova: SUA desfășoară o operațiune specială pentru agravarea situație
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro