Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Mitingul electoral al lui Trump, perturbat de un avion F-16 care a interceptat un avion civil (Video)
29 oct, 11:34
Un avion de luptă F-16 al US Air Force a interceptat un avion civil de mici dimensiuni care intrase în spațiul aerian restricționat, deasupra mitingului președintelui Donald Trump din Arizona. Iniţial, aeronava de mici dimensiuni nu a reacționat la procedurile inițiale de interceptare, ceea ce a determinat pilotul de pe avionul F-16 să-i atragă atenţia folosind contramăsuri (flares).

Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) a anunțat că aeronava care a încălcat spațiul aerian nu a reacționat la procedurile inițiale de interceptare, dar a stabilit comunicații radio după ce un avion F-16 al US Air Force a lansat contramăsuri (flares), iar apoi a fost escortată în afara zonei restricționate fără alte incidente, potrivit Military.com.

Avionul civil de mici dimensiuni nu a fost vizibil pentru cei aflaţi la sol, dar momentul în care avionul F-16 a lansat rachetele de semnalizare a putut fi auzit şi văzut, ceea ce a dus la o reacție a mulțimii strânsă la mitingul președintelui Donald Trump. 

Rachetele de semnalizare sunt adesea folosite ca contramăsură împotriva rachetelor care caută amprenta termică a unei aeronave, dar pot fi folosite și pentru a atrage atenția unui pilot care nu comunică cu serviciul de control al traficului aerian. 

Zonele în care zoburile sunt restricţionate temporar sau TFR sunt stabilite de Administrația Federală a Aviației (FAA), NORAD și Forțele Aeriene. În cazul de fată, aceste restricţii se impun în zonele unde se află preşedintele american, ca măsură de securitate.

FAA și NORAD emit de obicei comunicate de presă pentru a avertiza piloții civili cu privire la zonele în care zoburile sunt restricţionate. În timp ce restricțiile sunt în vigoare, aeronavele trebuie să aibă un plan de zbor şi trebuie să comunice cu serviciul de control al traficului aerian.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro