Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Moment istoric în India: Portavionul INS Vikrant, produs de industria indiană, a început testele pe mare
04 aug, 21:39
Pe 4 august, Ministerul Apărării din India a informat pe pagina sa de Twitter că viitoarea navă comandant a unuia dintre cele trei comandamente navale indiene, portavionul INS Vikrant, a început primele teste pe mare.
INS Vikrant

Comunicatul subliniază că portavionul INS Vikrant este cea mai mare și mai sofisticată navă de luptă proiectată și construită în India.

“O zi a mândriei și o zi istorică pentru India: Vikrantul renăscut a plecat astăzi pentru primele sale încercări pe mare, la 50 de ani de când ilustrul său predecesor a jucat un rol cheie în câștigarea războiului din 1971”, se precizează cu mândrie în declarația Ministerului Apărării din India.

Durata și locul desfășurării testelor nu au fost anunțate, însă anterior Forțele Navale Indiene au informat că intenționează să plaseze un portavion în Comandamentul Naval Est Visakhapatnam și că este planificat ca intrarea în serviciu să aibă loc peste un an, în august 2022.

 

G Ad:

Principalele caracteristici ale portavionului INS Vikrant, produs de industria de apărare indiană

 

Portavionul poate transporta la bord 26 de avioane de luptă și 10 elicoptere. Până la intrarea în serviciul de luptă va fi denumit IAC-1 (Indigenous Aircraft Carrier - IAC), iar ulterior va purta numele INS Vikrant pe care l-a primit după primul portavion al Indiei achiziționat în 1961 din Regatul Unit și care a jucat un rol important în războiul dintre  India și Pakistan din 1971.

Portavionul va deveni pe deplin operațional abia după efectuarea testelor de zbor ale avioanelor de luptă MiG-29K, elicopterelor multirol MH-60R și elicopterelor ușoare indigene ALH, planificate până la mijlocul anului 2023, după cum informează presa indiană de specialitate.

Principalele caracteristici ale portavionului sunt: deplasament - 37.500 tone, lungime - 262 m, lățime - 62 m, propulsie - 4 turbine cu gaz LM2500+ cu o capacitate de peste 80 MW (110.000 CP), viteza de deplasare - până la 28 de noduri, autonomie de croazieră - 7.500 mile marine, echipaj - 1.560 de persoane.

Comentariul autorului: În prezent, India are un singur portavion operațional, INS Vikramaditya. Acesta a fost achiziționat din Rusia, în noiembrie 2013, la un cost de 2,33 miliarde de dolari, iar alte 2 miliarde a costat achiziționarea a 45 de avioane MiG-29K destinate să opereze de pe puntea sa.

Este foarte probabil ca decizia privind utilizarea noului portavion cu avioanele de luptă MiG-29K să nu fie una finală. În noiembrie 2020, India a anunțat că intenționează să înlocuiască aceste avioane până în 2032 și că este interesată să achiziționeze până la 60 de aeronave F/A-18 Super Hornet produse de Boeing.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro