Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Morari: Un consilier al premierului Chicu mi-a dat de înțeles că urmează tăvălugul
27 mai, 20:20
Într-un interviu acordat DefenseRomania, Viorel Morari, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova, povestește cum un consilier al premierului Ion Chicu i-a dat de înțeles că va urma „tăvălugul” asupra sa.
Igor Dodon, Președintele R. Moldova și Ion Chicu, premierul moldovean. Sursă foto: Guvernul Republicii Moldova
EXCLUSIV

Viorel Morari, sub a cărui conducere Procuratura Anticorupție a investigat dosarul prin care Federația Rusă a finanțat partidul socialist PSRM sub care Igor Dodon a fost ales președinte, a fost arestat pe 10 ianuarie 2020 iar ulterior pe data de 23 ianuarie a fost suspendat din funcție.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție e acuzat că l-ar fi favorizat pe oligarhul Vladimir Plahotniuc, dar și de spălare de bani și îmbogățire ilicită.

Viorel Morari precizează că dosarele sale sunt politice și au ca scop împiedicarea anchetelor Procuraturii Anticorupție. Interesant este că ancheta împotriva sa a fost demarată imediat după ce pe 29 noiembrie 2019 președintele Igor Dodon a semnat decretul pentru numirea în funcția de procuror general al lui Alexandr Stoianoglo, despre care opoziția pro-europeană de la Chișinău afirmă că ar fi un apropiat al actualului președinte.

Totodată, după demiterea Guvernului Maia Sandu de către socialiști, premier a fost numit Ion Chicu, fost consilier prezidențial al lui Igor Dodon.

În tot acest context, Viorel Morari a afirmat pentru DefenseRomania că un consilier pe probleme juridice al premierului Ion Chicu i-a dat de înțeles ceea ce va urma după numirea noului procuror general al Republicii Moldova.

 

Morari: Nicolae Eșanu, consilierul premierului Chicu, mi-a dat de înțeles că după numirea noului procuror general urmează tăvălugul

 

Nu mi s-a spus direct că o să am probleme cu noul procuror general. Da, a fost un consilier al actualului premier Chicu, un oarecare Nicolae Eșanu, care mi-a dat de înțeles că după numirea noului procuror general va urma tăvălugul. Au fost insinuări”, ne-a precizat Viorel Morari.

Întrebat dacă 'amenințarea' a avut loc într-o discuție personală, Morari a afirmat: „Mai degrabă instituțională. Am fost contactat de consilierul respectiv și a solicitat să îl primesc în audiență, fapt care s-a și întâmplat. 

Interesant e că premierul Ion Chicu este cel care afirma în urmă cu câteva zile pe o rețea de socializare că „România geme de cea mai mare corupție din Europa”.

Interviul complet pe care Viorel Morari l-a acordat DefenseRomania:

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro