Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
NATO întărește cooperarea cu Serviciul Militar de Informatii al Ucrainei
23 iun, 10:53
Structurile de informații ale țărilor membre NATO intensifică cooperarea cu Serviciul Militar de Informatii al Ucrainei , informează serviciul de presă al Ministerului  Ucrainean al  Apărării, potrivit Uawire.org.

Decizia de a spori cooperarea a fost făcută în timpul vizitei oficiale a șefului Direcției principale de informații din Ucraina, Vasyl Burba, în țările baltice.

În timpul discuțiilor, general-colonelul Burba a prezentat dovezi suplimentare privind activitatea militară a Rusiei pe teritoriile Donbasului, care nu se află sub controlul Ucrainei și în apropierea granițelor Europei.

,,Pentru a identifica în timp util semnele pregătirii Rusiei pentru extinderea agresiunii armate împotriva țării noastre și posibilele acțiuni militare ale Federației Ruse în regiunile Mării Negre și Mării Baltice, liderii serviciilor de informații militare ale Alianței Nord-Atlantice și Ucraina au fost de acord să crească volumul schimbului de informații. Acum facem pregătirile, intre Ministerul ucrainean al Apărării și NATO, pentru evaluarea comună ale serviciilor de informații privind acțiunile țării agresive. A fost semnat un Memorandum de înțelegere în domeniul activităților de informații'', informează serviciul de presă al Ministerului Apărării al Ucrainei.

Ca urmare a întâlnirilor lui Vasyl Burba cu șefii serviciilor de informații militare din Lituania, Letonia și Estonia, s-a stabilit schimbul de experiență în combaterea agresiunii rusești în domenii esențiale ale activităților de informații, în special în domeniul informațiilor cibernetice.

Anterior, Serviciul Militar de Informatii al Ucrainei a furnizat Statelor Unite dovezi ale intențiilor Rusiei de a continua să destabilizeze situația din Europa. Cu toate acestea, serviciile de informaţii americane consideră că este puțin probabil ca Rusia să întreprindă un tac la scară largă asupra Ucrainei, începând cu 2019.

Ştiri Recomandate

Tensiuni în Marea Chinei de Sud
Erdogan, vizită la Mosova, pe fondul tensiunilor dintre Turcia și Rusia în Siria
MApN a prelungit termenul pentru recrutarea şi selecţia rezerviştilor voluntari
Mark Esper anunță când SUA vor deține arme hipersonice
EXCLUSIV
23 august 1944. România și 'trădarea' celui care deja a trădat
John Bolton merge în R. Moldova. Maia Sandu: SUA ne transmit un semnal de sprijin
Discuții Franța - Iran pe tema acordului nuclear, în prag de summit G7
Iranul anunță că deține arme cu laser de mare putere