Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Naval Group va construi corvetele României. Damen reacţionează la decizia Tribunalului București
Grupul olandez Damen a reacţionat, după Tribunalul București a respins contestația intentată  pentru multiple nereguli care au afectat rezultatul Programului de inzestrare "Corveta multifunctionala".

Naval Group a câștigat procesul intentat de Damen astfel încât compania franceză va construi cele patru corvetele pentru Forțele Navale Române. Tribunalul București a respins contestația celor de la Damen.

Reacţia grupului Damen

,,Acesta este un dosar uriaș și extrem de complex prin anvergura să. Din cauza urgentei cu care instanţele trebuie să judece litigiile în cazul achiziţiilor publice, judecătorul a fost nevoit să examineze mai mult de un an și jumătate de procedură în doar câteva termene. O astfel de presiune nu ajută atunci când se dezbat chestiuni de legalitate a unei achiziții militare de mai multe miliarde, în care accesul la informații, timpul de studiu și analiza amănunțită sunt, în mod firesc, esenţiale. Chiar şi aşa, această fază procesuală a fondului a scos la iveală mai multe chestiuni importante, iar faza procesuală a recursului va fi un cadru excelent pentru abordarea acestora’’, precizează Damen într-un comunicat remis DefenseRomania.

Portarul Tribunalului București confirmă decizia, precizând că „respinge excepţia inadmisibilităţii excepţiei de nelegalitate a Deciziei de numire a membrilor comisiei de evaluare nr. A3/1356/22.02.2018” și ”respinge acțiunea ca neîntemeiată”.

Decizia nu este definitivă. Damen poate face recurs la Tribunalul București în termen de 10 zile.

,,DAMEN rămâne ferm în asigurarea respectării legii și a principiilor generale privind achizițiile publice. Indiferent de decizia finală, DAMEN rămâne în România. În ciuda procesului, DAMEN a continuat să construiască nave în MANGALIA și GALAȚI, la timp și la standarde globale, și va continua să facă acest lucru în continuare’’, mai precizează Damen.

Ştiri Recomandate

Trupele britanice din Estonia primesc mesaje de amenințare. Oficialii britanici suspectează Rusia
Lituania înlocuiește elicopterele sovietice Mi-8 cu UH-60M Black Hawk
Soldații US Army retrași din Siria vor ajunge în Irak
China’s Energy Ambitions Set to Shake Up Russian Arctic
Turcia și forțele kurde se acuză reciproc de încălcarea armistițiului
Trump, discuție cu Erdogan după ce Turcia a continuat operațiunea împotriva kurzilor
EXCLUSIV
Geopolitics work in favour of Putin’s favor
Acord între Guvernul României și industria de apărare pentru finanțarea și sprijinirea industriei autohtone