Pe paginile de socializare circulă o postare în care un vehicul de transport al forțelor armate din Azerbaijan a fost distrus, într-o ambuscadă, de la aproximativ 20 de metri, cu un lansator de grenade.
Pe paginile de socializare circulă o postare în care un vehicul de transport al forțelor armate din Azerbaijan a fost distrus, într-o ambuscadă, de la aproximativ 20 de metri, cu un lansator de grenade.
Agravarea situației din Nagorno Karabah a ridicat o serie de întrebări din partea observatorilor. În special, aceștia au fost surprinși de faptul că Moscova nu se grăbește să sprijine Armenia și nu critică aspru Azerbaidjanul. Însă, Rusia și Azerbaidjanul au relații foarte strânse și nu numai în domeniul economic. Din această cauză Rusia are nevoie de Azerbaidjan.
Preşedintele azer Ilham Aliev a cerut duminică retragerea forţelor armene din Nagorno-Karabah, în a opta zi a luptelor care au loc în această enclavă între separatiştii armeni şi armata azeră, apreciind că autorităţile de la Erevan trebuie să-şi ceară scuze, relatează Agerpres, care citează AFP.
Statele Unite și Maroc au semnat vineri un acord care vizează consolidarea cooperării militare și a pregătirii militare a regatului nord-african în următorul deceniu.
Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat duminică că Turcia îşi propune să consolideze relaţiile cu Guvernul libian de Uniune Naţională (GNA) recunoscut la nivel internaţional, după o întâlnire cu premierul ţării, care intenţionează să demisioneze luna aceasta, informează Reuters.
Rusia şi-a exprimat duminică îngrijorarea cu privire la creşterea numărului de victime în rândul populaţiei civile în conflictul dintre forţele separatiste armene în Nagorno-Karabah şi armata azeră pentru a opta zi consecutiv, relatează AFP
Astăzi, în Ucraina se sărbătorește Ziua Apărării Teritoriale. Cu această ocazie, ministrul apărării, Andriy Taran, a subliniat că ucrainenii ar trebui să țină cont de învățămintele vechiului proverb național, „Casa mea este la margine - mai întâi, întâmpin dușmanii”, într-o remarcă sugestivă despre prioritățile țării sale din 2014 și până acum.
Ministerul Afacerilor Externe afirmă că susţine "pe deplin" deciziile Uniunii Europene cu privire la situaţia din Belarus şi precizează că presiunile autorităţilor din această ţară asupra Poloniei şi Lituaniei, ca să îşi retragă ambasadorii, nu vor ajuta la încheierea crizei.
Starea de sănătate a preşedintelui SUA, Donald Trump, infectat cu noul coronavirus, a fost vineri mai gravă decât oficialii de la Washington au dezvăluit public, a recunoscut Mark Meadows, şeful Cancelariei Preşedinţiei Statelor Unite, potrivit Reuters.
Analiștilor, jurnaliștilor și bloggerilor le place să-i compare pe actualii lideri din Rusia și Turcia. Adevărul este că între aceștia se pot face multe paralele, se precizează într-o analiză recentă a site-ului rusesc topwar.ru. Recep Tayyip Erdogan, la fel ca și Vladimir Putin, nu este entuziasmat de principiile liberale occidentale și este profund dezamăgit de experiența țării sale de cooperare cu Europa. Atât primul, cât și al doilea promovează „valorile tradiționale”, se sprijină pe „națiuni adânci” și încurajează „renașterea religioasă”. Ambii sunt extrem de duri în a-și apăra pozițiile pe arena internațională și sunt pregătiți nu numai să-și provoace numeroșii adversari externi, ci și, dacă este necesar, să meargă împotriva opiniei publice dominante din lume.
Iranul a avertizat sâmbătă împotriva oricărei "intruziuni" pe teritoriul său de către forţele armene şi azere angajate în lupte în Nagorno-Karabah, după ce tiruri de mortiere au lovit sate iraniene situate de-a lungul frontierei, relatează AFP.
Potrivit informațiilor postate recent pe pagina de Facebook a Ligii pentru apărarea drepturilor pensionarilor militari (LADPM), în perioada imediat următoare asociația va demara o nouă acțiune în instanță, de data aceasta privind necesitatea actualizării soldei de grad în funcție de evoluția salariului minim brut garantat pe țară, conform Legii 153/2017.
Președintele Donald Trump a fost internat la un spital militar. I se administrează Remdesivir.
Președinții Rusiei și ai Coreei de Nord i-au trimis mesaje de încurajare preşedintelui american, Donald Trump, după ce acesta a anunțat că este infectat cu COVID-19.
Trupele terestre azere au lansat un nou atac la scară largă asupra disputatei regiuni Nagorno-Karabah, potrivit Ministerului Apărării armean, care a vorbit despre "lupte grele", informează sâmbătă dpa.
Ostilitățile lansate de Azerbaidjan pe 27 septembrie în Nagorno Karabah reprezintă, în mod evident, o operațiune îndelungată și atent pregătită de autoritățile de la Baku, ce vizează întreruperea stării de fapt din zona conflictului armeno-azer, care s-a dezvoltat de la armistițiul din 1994.
Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a îndemnat vineri "terţele părţi" să păstreze distanţa faţă de conflictul din Nagorno-Karabah, exprimându-şi speranţa ca informaţiile privind prezenţa unor "jihadişti sirieni" în Azerbaidjan să fie nefondate, notează AFP.
Restricțiile au fost reînnoite, ca și până acum, pe baza legislației naționale a SUA privind neproliferarea în ceea ce privește Iranul, Coreea de Nord și Siria.
Șeful Statului Major al Apărării Regatului Unit, generalul Nick Carter, a susținut pe 30 septembrie un discurs pe tema descurajării eficiente a potențialilor adversari.
Grecia și Turcia au ajuns la un acord în ceea ce privește mecanismul pentru evitarea riscurilor unor confruntări după tensiunile din ultimele săptămâni.
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a vorbit despre Ierusalim, în fața Parlamentului turc, ca fiind „orașul nostru”, făcând referire la perioada în care Ierusalimul s-a aflat sub administrația Imperiului Otoman.
Franţa a avertizat vineri Azerbaidjanul, susţinut de Turcia, şi Armenia împotriva unei 'internaţionalizări a conflictului' în jurul enclavei Nagorno-Karabah, atrăgând atenţia asupra riscului unei 'escaladări scăpate de sub control', relatează France Presse.
Armenii anunță că ieri a fost cea mai crâncenă zi a ciocnirilor dintre Armenia și Azerbaidjan în Nagorno-Karabah. Luptele în regiune au fost reluate în urmă cu aproximativ o săptămână.
La sfârșitul lunii septembrie, deputatul ucrainean din partea Partidului Servitorul Poporului, șef al comisiei parlamentare pentru politica umanitară și informațională, Nikita Poturayev, a propus folosirea de către ucraineni a denumirii “Moscovia”, atunci când se referă la Federația Rusă.
În cadrul unui interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda și publicat în ediția din 02.10.2020, comandantul Armatei 15 cu destinație specială a Forțelor Aerocosmice (VKS), general locotenent Andrei Vyshinsky, a declarat că, în anii următorii, Federația Rusă va crea un sistem militar de ultimă generație pentru controlul spațiului cosmic, ce va asigura monitorizarea continuă a obiectelor din apropierea Pământului.
Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat pe Twitter că el şi Prima Doamnă, Melania Trump, au fost testaţi pozitiv la noul tip de coronavirus, informează vineri AFP şi Reuters.
DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 1 octombrie.
Statele Unite i-au repatriat pe toţi jihadiştii americani urmăriţi penal pentru susţinerea grupării Stat Islamic (SI) şi reţinuţi în Siria şi Irak, a anunţat joi Departamentul de Justiţie american, care a cerut ca şi alte ţări să facă acelaşi lucru, relatează AFP.
Astăzi, Departamentul Apărării din SUA a prezentat un al doilea Raport Anual al Sinuciderilor din US Army.
Președintele Volodimir Zelenski a semnat ieri, 30 septembrie, decretul prin care l-a demis pe prim-adjunctul șefului delegației Ucrainei la negocierile pentru reglementarea pașnică a conflictului din Donbas, Witold Fokin.