Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Noi confruntări armate la frontiera dintre Afganistan şi Pakistan
01 aug 2020 / 10:00
Autorităţile provinciei afgane Kandahar au anunţat vineri că în urma ultimelor confruntări armate frontaliere între trupele afgane şi cele pakistaneze 15 persoane au fost ucise şi alte 80 rănite, transmite agenţia EFE.
Trupe ale Pakistanului, sursă foto: Pakistan Army Instagram, isprofficial1

''Drept consecinţă a atacurilor cu mortiere şi tirurilor forţelor pakistaneze, 15 civili, inclusiv femei şi copii, au murit şi alte 80 de persoane au fost rănite'', potrivit purtătorului de cuvânt al provinciei Kandahar, la graniţa căreia a avut loc incidentul. Preşedintele afgan, Ashraf Ghani, a condamnat ''ferm'' vineri incidentul despre care autorităţile de la Kabul afirmă că a fost declanşat de un atac pakistanez.

Armata afgană a anunţat că a intrat în stare alertă maximă, pentru prima dată de la căderea regimului taliban în urma invaziei americane. În replică, Pakistanul a acuzat forţele afgane de la punctele de control că au deschis foc ''neprovocat împotriva civililor nevinovaţi reuniţi de partea pakistaneză a frontierei'', transmite Agerpres.

Guvernului de la Islamabad, care şi-a reafirmat intenţia de a-şi îmbunătăţi relaţiile cu Afganistanul, a anunţat că a ''activat imediat canalele militare şi diplomatice şi numai după eforturi intense a încetat focul dinspre partea afgană''.

Confruntările între trupele afgane şi pakistaneze sunt relativ frecvente de-a lungul Liniei Durand, numele dat frontierei create în urma acordurilor încheiate între britanici şi Kabul în secolul al XIX-lea. Dar guvernul afgan nu recunoaşte frontiera de 2.500 de kilometri care separă cele două ţări.

Citește și: Talibanii au atacat un post militar din nordul Pakistanului

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
România deține cel mai performant avion de calibrare a echipamentelor de radionavigație
Un nou lot de ajutor militar american pentru Ucraina
Materiale sanitare din Qatar aduse cu o aeronavă militară
Pentagonul include Israelul în Comandamentul său militar pentru Orientul Mijlociu
Iranul a început desfășurarea exercițiului militar "Marele Profet-15"
Franţa, Marea Britanie şi Germania cer Iranului să renunţe imediat la producerea de uraniu metalic
Prin retragerea Moscovei din "Cer deschis" NATO pierde o sursă de informare asupra forţelor militare ale Rusiei
Cândva România construia camioane militare DAC. Roman SA, o umbră a fabricii de altădată, speră la un contract din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro