Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noi teste efectuate de Coreea de Nord cu rachete balistice
19 aug, 15:05
Coreea de Nord a lansat alte două rachete în apele de pe coasta de est la 16 august și a respins orice alte discuții cu Coreea de Sud.

Cele două proiectile, despre care oficialii americani și sud-coreeni au declarat că sunt rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, au fost lansate în jurul orei locale 08.00 și au parcurs 230 km, atingând o altitudine de 30 km și o viteză maximă de Mach 6,1, conform unui articol al presei din Coreea de Sud.

Tragerile - al șaselea test în mai puțin de o lună - au fost un răspuns aparent la un discurs al președintelui sud-coreean, Moon Jae, susținut cu o zi înainte prin care a solicitat reunificarea Peninsulei Coreene până în 2045 când va avea loc a 100-a aniversare a independenței coreene.

Critici vehemente

 

Agenția de știri nord coreeană KCNA de la Pyongyang a criticat discursul lui Moon despre dialog și cooperare, având în vedere „exerciții militare comune în plină desfășurare”, menite să „anihileze forța principală a armatei noastre în 90 de zile”, remarcând că „a vorbi despre dialogul dintre Nord și Sud într-o astfel de situație ridică o întrebare dacă este în toate facultățile mintale”.

Agenția KCNA a făcut referire și la „drone și tehnică cumpărată din SUA”, referindu-se aici la perspectiva Coreei de Sud de a achiziționa F-35 Joint Strike Fighter.

Tragerile din 16 august efectuate de Coreea de Nord în Marea de Est (Marea Japoniei), la 10 august, reprezintă un indiciu suplimentar că se continuă testele pentru modernizarea sistemelor de rachete tactice.

Vezi și: Coreea de Nord, o nouă lansare de proiectile neidentificate în mare

Ştiri Recomandate

Et tu Quirinus
Comandant iranian: Bazele SUA se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene
China construiește platforme militare specializate pentru Thailanda
Atacurile cu drone din Arabia Saudită: Mike Pompeo acuză Iranul
Autorităţile turce vor arestarea a 223 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu reţeaua lui Gulen
Statele Unite vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar
Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Incendiu uriaș la mai multe instalaţii petroliere (Video)
Spionaj Industrial. Un manager din industria rusă de apărare, arestat în Italia