Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
NORAD efectuează un execițiu aerian în cadrul acțiunii Falcon Vigo
13 aug, 16:02
Comandamentul de apărare aerospațială din America de Nord (NORAD) a anunțat că azi este programat exercițiul de apărare aeriană Falcon Virgo care va avea loc în zona de nord.

"Luptătorii F-16, un elicopter MH-65 Dolphin și două aeronave civile Cessna 182T vor participa la exercițiul Falcon Virgo", a anunțat NORAD. „Unele porțiuni ale exercițiului pot implica zboruri la mică înățime (700 metri) și pot fi vizibile de la sol. Dacă vremea împiedică zborurile programate în mod regulat, exercițiul va începe a doua zi."

NORAD efectuează în mod obișnuit exerciții cu o varietate de scenarii, inclusiv încălcări de restricții ale spațiului aerian și răspunsuri la aeronave necunoscute. De asemenea, NORAD a menționat că exercițiile sunt planificate cu atenție și controlate îndeaproape.

Falcon Virgo este un exercițiu recurent în sprijinul Operațiunii NOBLE EAGLE, care pune accent pe supravegherea și controlul spațiului aerian peste Canada și Statele Unite. Apărarea Americii de Nord este prioritatea NORAD și suntem în alertă în continuu, în fiecare zi. De mai bine de 60 de ani, aeronavele NORAD au identificat și interceptat potențialele amenințări aeriene asupra Americii de Nord ar în executarea misiunilor sale menține un ochi atent asupra căilor navigabile interioare canadiene și ale SUA și a abordărilor maritime în cadrul misiunii sale de avertizare maritimă.

Vezi și: Bombardiere ruse Tu-95, interceptate de US Air Force în Alaska

Ştiri Recomandate

F-35, dotat cu arme laser? Vești proaste pentru Rusia
Coreea de Sud se laudă cu avionul F-35A distrugând, într-un videoclip, un sistem nord coreean de rachete intercontinentale Hwasong-14
La summitul de la Paris președintele Vladimir Putin a fost însoțit în permanență de șase membrii ai forțelor speciale
Psihologi recrutaţi de Armata Română au depus jurământul
Cehia repară elicopterele Mi-17 ale Forțelor Aeriene din Burkina Faso
Rebelii houthi au doborât o dronă a Arabiei Saudite
Congresul american interzice Pentagonului dezvoltarea armelor interzise prin Tratatul INF fără prezentarea unui raport complet
Premierul Bulgariei: În regiunea noastră, NATO este singurul garant al securităţii