Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Nou model de transportor de elicoptere, prezentat la DSEI Japan 2019
20 noi 2019 / 14:49
Compania de construcții navale Japan Marine United Corporation (JMU) Corporation a prezentat în cadrul expoziției de apărare DSEI Japan 2019 proiectul preliminar al unei nave de asalt transportoare de elicoptere (LHD) pe care intenționează să o propună Forțelor Navale ale Japoniei (JMSDF), transmite Jane.

Spre deosebire de actualele nave transportoare de elicoptere din clasa Izumo, această navă poate transporta vehicule de asalt amfibie blindate și ambarcațiuni cu pernă de aer (LCAC).

Nava, care va avea un echipaj de aproximativ 500 de militari, poate găzdui până la cinci elicoptere pe puntea de zbor, cu spațiu suplimentar pentru încă cinci elicoptere în cele două hangare ale navei situate sub puntea de zbor.

Proiectul JMU arată că nava va mai avea încă trei hangare, a căror utilizare va depinde de cerințele JMSDF. Transportorul LHD va putea să îmbarca până la două ambarcațiuni cu pernă de aer (LCAC) în puntea sa și mai mult de 20 de vehicule de asalt amfibie, cum ar fi BAE AAV7A1, în secțiunea sa de depozitare situată în parte din față a vasului, potrivit unui oficial al companiei.

Cu toate acestea, nu au fost furnizate informații cu privire la numărul de trupe pe care nava le va putea transporta.

Potrivit companiei, LHD va fi capabil să atingă o viteză de maximum 24 kt, o lungime de 220 m și o lățime de 38 m, un pescaj de 7 m și o deplasare standard de 19.000 tone.

Deși Ministerul Apărării din Japonia (MOD) nu a stabilit încă o cerință formală pentru acest tip de navă de război, un oficial al companiei a declarat că JMU anticipează că anunțul va fi făcut în următorii ani.

Vezi și: Mitsubishi a fabricat un concurent pentru vehicule blindate Patria și pentru LAV al General Dynamics

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro