Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noul submarin al US Navy, Delaware a finalizat testele pe mare
01 sep, 16:12
Cel mai nou submarin marin de atac rapid din clasa Virginia, Delaware (SSN 791), al US Navy a finalizat cu succes încercările pe mare, transmite defenceblog .
Submarinul Delaware

Constructorul de nave american Huntington Ingalls Inc. a raportat că noul submarin, aflat în ultimele etape de construcție, a petrecut trei zile timp în care au fost efectuate o serie de teste a sistemelor. Delaware s-a scufundat pentru prima dată și a efectuat manevre de mare viteză la suprafață și sub apă.

Delaware s-a comportat bine în timpul încercărilor pe mare”, a declarat Dave Bolcar, vicepreședintele Newport News pentru construcții submarine, adăugând că submarinul va fi livrat la sfârșitul acestui an.

Submarinul este programat să urmeze o rundă de încercări de acceptare înainte de livrare. Construcția subarinului Delaware au început în septembrie 2013.

Acest submarin de atac rapid este al optulea și include unele tehnologii din SSGN-uri din clasa Ohio.

Submarinul de atac din clasa Virginia este cea mai recentă platformă de război submarină a US Navy și încorporează cea mai recentă tehnologie antiradar, colectare a informațiilor și sisteme de arme.

Submarinele din clasa Virginia sunt proiectate pentru o gamă largă de misiuni atât în ocean cât și în apropierea țărmului, incluzând operațiuni antisubmarine și colectare de informații. Sunt programate să înlocuiască submarinele mai vechi din clasa Los Angeles, multe dintre ele fiind deja dezafectate.

Vezi și: US Navy a primit în dotare un nou distrugător de rachete ghidate, USS Paul Ignatius

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene