Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
O aeronavă iraniană P-3C Orion a zburat periculos în apropierea navelor de război ale US Navy
29 noi 2019 / 21:08
US Navy a dat publicității imagini în care un avion  iranian de patrulă maritimă P-3C Orion a zburat periculos de aproape de nava de aprovizionare cu marfă și muniție USNS Alan Shepard (T-AKE 3) în timpul unei reîncărcări pe mare a crucișătorului cu rachete ghidate USS Normandia (CG 60) în Golful Oman, transmite defence blog.

USS Normandia face parte din grupul de acțiune care își desfășoară activitatea în zona Flotei a 5-a a SUA, în sprijinul operațiunilor navale pentru a asigura stabilitatea și securitatea maritimă în Regiunea Centrală, în trei puncte strategice: Canalul Suez care face legătura cu Marea Mediterană, în vestul Oceanului Indian și în Pacific.

Un Orion P-3 iranian a survolat de câteva ori în apropierea USNS Alan Shepard și USS Normandia. Incidentul a avut loc pe 11 noiembrie.

P-3 Orion este o aeronavă de patrulare de război anti-submarină cu rază lungă de acțiune. Este în funcțiune din anii '60. Lockheed Martin a produs varianta P-3F a P-3 Orion, pentru Iran. Șase aeronave au fost livrate fostei Forțe Aeriene Iraniene Imperiale (IIAF) în 1975 și 1976.

După revoluția iraniană din 1979, avioanele Orion au continuat să funcționeze, după ce IIAF a fost redenumită Forțele Aeriene ale Republicii Islamice Iran. Acestea au fost utilizate în operațiunea Războiului Petrolierelor din timpul războiului dintre Iran și Irak și au fost operate de una dintre cele mai de succes escadroane ale IRIAF în timpul acelui conflict. Un total de patru P-3Fs sunt în funcțiune.

Vezi și: Generalul Salami: Iranul va distruge SUA, Israelul și Arabia Saudită 

Ştiri Recomandate

Nicolae Ciucă: Parteneriatul Strategic cu SUA este un pilon esenţial al securităţii României
Premierul Netanyahu spune că nu va rata oportunitatea anexării unor părţi din Cisiordania
Specialişti MApN, misiune în Alabama | Ciucă: Când e nevoie, suntem în măsură să ne sprijinim unii pe alţii
Ministerul Apărării din R.Moldova, în proces de tranziție la faza II a Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare
Recep Tayyip Erdogan: Anexarea teritoriilor palestiniene, un act ilegal
Primul petrolier iranian a ajuns în Venezuela
Nava de asalt Pyotr Morgunov a reluat testele pe mare
Mercenarii ruși din Libia, puşi pe fugă de către forțele armate ale Guvernului Libian de Uniune Naţională