Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O firmă israeliană a publicat imagini cu sistemul rusesc antiaerian S-400 din Turcia (Foto Satelit)
06 sep 2019 / 13:40
O companie israeliană specializată în colectarea informațiilor prin satelit, ImageSat Internaţional (ÎŞI), a publicat imagini care arată presupusul site al primei desfășurări a controversatului sistem rusesc antirachetă și antiaerian S-400, achiziţionat de Turcia, ale cărui prime componente din echipament au fost livrate la începutul lunii iulie, informează publicaţiile Middle East Monitor şi Defense-Update.

Compania israeliană de informaţii prin satelit ImageSat Internaţional (ISI) a publicat ,pe data de 4 septembrie, pe contul de Twitter, imagini ale unui presupus sistem de apărare aeriană S-400 care a ajuns recent în Turcia din Rusia. Firma susţine că sistemul S-400 este în regim operaţional şi a fost instalat la bază aeriană Akinci (Murted) din Ankara.

 

Compania israeliană de informaţii prin satelit ImageSat Internaţional a publicat imagini ale unui presupus sistem de apărare aeriană S-400 care a ajuns recent în Turcia din Rusia. Firma susţine că este în regim operaţional şi a fost instalat în Ankara, potrivit Epoch Times.

Imaginile postate pe contul de Twitter al companiei arată ceea ce compania descrie drept componentele şi radarele unui sistem S-400 implementat. Cu toate acestea, după cum susţine ImageSat, lansatoarele nu sunt încărcate, lucru care ar sugera că unele componente au ajuns cu a doua livrare din Rusia.
Potrivit companiei, actuala operaţiune reprezintă un test, astfel că presupusele sisteme S-400 ar putea fi relocate.

„Cu toate acestea, nu putem exclude posibilitatea ca această locaţie să aibă regim permanent", concluzionează evaluarea.

Încă de la începutul lunii iulie, publicaţia DailySabah îl cita pe purtătorul de cuvânt al Partidului Justiției și Dezvoltării (AK) Omer Celik, care susţinea că locurile în care vor fi dislocate sistemele de rachete S-400 au fost stabilite, fără a dezvălui detalii suplimentare.

DailySabah sugera la acea vreme ca, potrivit unor informații obținute din surse de securitate, prima dintre cele două baterii S-400 pe care Turcia le va primi, va fi amplasată în baza aeriană de la Akinci, la nord-vest de capitala turcă, Ankara. Astfel, nu putem decât să concluzionăm faptul că, informaţiile pe care cotidianul turc le aruncă în spaţiul public, în urmă cu două luni, pot fi considerate acum şi mai credibile dupa publicarea imaginilor de către compania israeliană de informaţii prin satelit ImageSat Internaţiona.

A doua baterie S-400 va fi plasată într-o locație strategică importantă în regiunea de est și sud-est a Turciei, dar informaţiile nu au fost confirmată, mai precizează publicaţia DailySabah.

 

Ştiri Recomandate

Spitalul mobil de la Ana Aslan e operațional. Ciucă: Un efort asumat de militarii Armatei române
Coronavirus. Marinarii de pe două submarine ale Flotei Nordului din Rusia au fost plasați în carantină
Sute de militari au participat la acțiuni în toată țara, în ultimele 24 de ore
Imnul României a răsunat din megafoanele Poliției pe străzile țării, în semn de solidaritate cu românii în lupta cu COVID-19 (VIDEO)
Avioane F-16 turcești au bombardat nordul Irakului
Klaus Iohannis, în vizită la spitalul militar ridicat de Armată la Ana Aslan: 'Suntem pregătiți'
Israelul a bombardat ținte Hamas din Fâșia Gaza
Zeci de membri ai grupării teroriste Boko Haram au fost uciși într-o ofensivă a forțelor nigeriene