Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oficial rus: Convocarea Consiliului NATO-Rusia nu are sens fără contacte pe linie militară
23 aug, 10:08
Rusia nu se pronunţă împotriva ideii propriu-zise de a convoca o reuniune a Consiliului NATO-Rusia, însă consideră acest lucru lipsit de sens fără reluarea contactelor pe linie militară, a declarat ministrul-adjunct al afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Aleksandr Gruşko, într-un interviu pentru Kommersant, informează duminică TASS.

Gruşko a amintit că acest consiliu a fost înfiinţat pentru a îndeplini două funcţii: monitorizarea comună a orizontului de securitate şi gestionarea unor proiecte concrete.

"Se plănuia că vom depista împreună ameninţările comune, pentru a discuta apoi cum să le contracarăm. În afară de aceasta, Consiliul NATO-Rusia trebuia să lucreze la depăşirea urmărilor războiul rece, în acest scop au fost înfiinţate grupuri de lucru pentru transparenţă militară, pentru probleme legate de activitatea militară, de manevre şi aşa mai departe. În 2014 NATO a renunţat la orice contact cu noi pe linie militară. Dar cum pot fi discutate fără militari probleme ce se referă la securitate, chiar şi problema Afganistanului?", a subliniat oficialul rus, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Alesandr Gruşko, nu are sens să se discute cu NATO nici situaţia din Ucraina, pentru că ţările Alianţei discută această problemă de două ori pe săptămâna în cadrul OSCE, iar poziţia blocului este cunoscută Moscovei.

"O discutare suplimentară a acestui subiect în cadrul Consiliului NATO-Rusia nu va duce la nimic", a conchis adjunctul ministrului rus de externe.

Rusia a anexat Crimeea după o revoluţie prooccidentală în Ucraina, pe care Moscova o consideră drept lovitură de stat orchestrată de Occident cu scopul de a slăbi influenţa Moscovei. Federaţia Rusă dezminte între altele, în pofida a numeroase elemente contrare, că i-ar susţine militar pe combatanţii din estul Ucrainei care au fondat două republici autoproclamate proruse.

În pofida faptului că la la summitul NATO din iunie aliaţii au afirmat că acţiunile "agresive" ale Rusiei "constituie o ameninţare la adresa securităţii euroatlantice", statele membre şi-au manifestat disponibilitatea pentru un dialog cu Rusia în cadrul Consiliului NATO-Rusia, dar Kremlinul a refuzat convocarea acestuia.

G Ad:
Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro