Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Olanda cere Ucrainei să nu extrădeze Rusiei un martor cheie în cazul MH17
04 sep, 22:46
Procurorul general olandez Fred Westerbeke a trimis o scrisoare procurorului general al Ucrainei (GPU), prin care a cerut să nu extrădeze în Rusia un martor cheie în cazul MH17 , relateaza theBabel, cu referire la textul documentului, transmite paginaderusia .

În scrisoarea sa, Westerbeke spune despre suspectul Vladimir Țemah ca este totodata martor în acest caz și insistă asupra faptului că este „extrem de important” ca acesta sa fie interogat de anchetatorii JIT – Grupul comun de investigare. În același timp, el cere ca Țemah sa nu fie extradat Rusiei, pentru ca anchetatorii nu vor mai putea comunica cu suspectul.

Problema inculpatului Țemah a fost discutată la începutul săptămânii trecute de președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, cu procurorul general Iuri Luțenko (demisionat intre timp) și asistentul președintelui Andrei Ermak, care este responsabil pentru discuțiile cu Rusia privind schimbul de prizonieri. La întâlnire, Luțenko a încercat sa convinga echipa președintelui că extrădarea lui Țemah în Rusia ar împiedica ancheta cazului MH17. Cu toate acestea, echipa lui Zelenski l-a inclus pe Țemah pe lista schimbului de prizonieri.

Vezi și: Martor cheie în cazul MH-17. Forțele de Operațiuni Speciale din Ucraina l-au extras din teritoriile ocupate pe fostul comandant al apărării antiaeriene

Ştiri Recomandate

Trupele britanice din Estonia primesc mesaje de amenințare. Oficialii britanici suspectează Rusia
Lituania înlocuiește elicopterele sovietice Mi-8 cu UH-60M Black Hawk
Soldații US Army retrași din Siria vor ajunge în Irak
China’s Energy Ambitions Set to Shake Up Russian Arctic
Turcia și forțele kurde se acuză reciproc de încălcarea armistițiului
Trump, discuție cu Erdogan după ce Turcia a continuat operațiunea împotriva kurzilor
EXCLUSIV
Geopolitics work in favour of Putin’s favor
Acord între Guvernul României și industria de apărare pentru finanțarea și sprijinirea industriei autohtone