Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Olanda cere Ucrainei să nu extrădeze Rusiei un martor cheie în cazul MH17
04 sep 2019 / 22:46
Procurorul general olandez Fred Westerbeke a trimis o scrisoare procurorului general al Ucrainei (GPU), prin care a cerut să nu extrădeze în Rusia un martor cheie în cazul MH17 , relateaza theBabel, cu referire la textul documentului, transmite paginaderusia .

În scrisoarea sa, Westerbeke spune despre suspectul Vladimir Țemah ca este totodata martor în acest caz și insistă asupra faptului că este „extrem de important” ca acesta sa fie interogat de anchetatorii JIT – Grupul comun de investigare. În același timp, el cere ca Țemah sa nu fie extradat Rusiei, pentru ca anchetatorii nu vor mai putea comunica cu suspectul.

Problema inculpatului Țemah a fost discutată la începutul săptămânii trecute de președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, cu procurorul general Iuri Luțenko (demisionat intre timp) și asistentul președintelui Andrei Ermak, care este responsabil pentru discuțiile cu Rusia privind schimbul de prizonieri. La întâlnire, Luțenko a încercat sa convinga echipa președintelui că extrădarea lui Țemah în Rusia ar împiedica ancheta cazului MH17. Cu toate acestea, echipa lui Zelenski l-a inclus pe Țemah pe lista schimbului de prizonieri.

Vezi și: Martor cheie în cazul MH-17. Forțele de Operațiuni Speciale din Ucraina l-au extras din teritoriile ocupate pe fostul comandant al apărării antiaeriene

Ştiri Recomandate

Deputaţii au votat pentru modificarea Legii privind organizarea şi funcţionarea MApN
Ucraina lucrează la elaborare a unei strategii pentru redobândirea controlului asupra Crimeei
Controverse în jurul noii legi a adunărilor publice cerută de Jandarmeria Română
Exerciții comune ale Forțelor Navale Române și ucrainene
Raiduri ruseşti în nord-vestul Siriei
Marea Britanie vrea ca noul Tempest să dețină tehnologii de generația a VI-a și să depășească F-35
Pentagonul a deplasat circa 1.600 de soldaţi în regiunea capitalei federale Washington
Traian Băsescu critică politica lui Trump și spune că acesta a izolat SUA de aliați