Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Orban anunță achiziționarea izoletelor românești și spune că producția acestora va crește
27 Martie, 13:57
Premierul Ludovic Orban a participat la recepția primului lot de Sisteme de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici–BIOEVA - izoleta românească.

Amintim că, în urmă cu o săptămână, MApN a aunțat că cercetătorii militari au realizat, într-un timp record, un Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC (tip izoletă).

Producția este 100% românescă, iar produsul a fost testat și omologat, în perioada 18 – 19 martie, de specialiști din cadrul Departamentului pentru armamente și cercetători științifici din cadrul Centrului de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN si Ecologie și ACTTM.

 

România achiziționează izoletele dezvoltate de cercetătorii militari ai MApN. Producția acestora va crește

 

În cursul acestei zile, premierul Ludovic Orban a anunțat că vor fi produse mai multe izolete românești, pe care țara noastră le va cumpăra.

„Felicit Ministerul Apărării, Ministerul Economiei, ROMARM și STIMPEX pentru faptul că au avut capacitatea într-un timp foarte scurt să introducă în fabricație izolete care sunt atât de necesare, în situația epidemiei de noul coronavirus, pentru transportarea persoanelor în condiții de izolare perfectă.

Capacitatea de producție a izoletelor va crește și în ceea ce ne privește le vom achiziționa atât prin ONAC, prin Ministerul Apărării și prin alte entități ale statului pentru a le pune rapid la dispoziția ambulanțelor, la dipoziția spitalelor, pentru a putea fi utilizate cât mai rapid”, a precizat premierul Ludovic Orban.    

Ştiri Recomandate

Sistemele de rachete antiaeriene ruseşti Pantsir-S1 s-au dovedit a fi inutile, atât în Siria, cât şi în Libia (Foto/Video)
Forţele Aeriene ale țărilor membre NATO au efectuat în 2019 un număr de 290 de misiuni de interceptare a unor avioane rusești
Pandemia COVID-19 | O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale vor efectua o misiune în SUA
Ministrul chinez de externe: China şi Statele Unite sunt ''în pragul unui nou Război Rece''
Două submarine ruseşti au efectuat lansări de torpile în Marea Neagră
Kim Jong Un: Coreea de Nord îşi va întări capacitatea de "descurajare nucleară"
EXCLUSIV
Camioanele Iveco pentru Armată, produse în România? Îngrijorările industriei: Riscăm să fim puși în fața faptului împlinit
Retragerea SUA din Tratatul „Cer Deschis”. Dan Dungaciu: Perdanți sunt în primul rând europenii, nu Federația Rusă