Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pakistan cumpără patru corvete tip MILGEM fabricate în Turcia
26 feb, 10:27
Pakistan cumpără patru corvete MILGEM, fabricate în Turcia, conform unui acord încheiat în 2018, transmite agenția de presă turcă Anadolu.

Un oficial turc a lăudat marți un acord încheiat între Pakistan și Turcia privind vânzarea a patru corvete către Pakistan în cadrul proiectului navei naționale (MILGEM) din Turcia.

"Deținerea de către Pakistan a patru corvete MILGEM va schimba echilibrul în regiune și va duce țara în poziția de furnizor de securitate", a declarat Esad Akgun, directorul general al uzinei militare și al șantierului naval ASFAT, o companie care operează sub Ministerul Apărării din Turcia.

"Este foarte important pentru noi să avem Pakistanul în această poziție, deoarece nu vedem armata pakistaneză separată de propria noastră armată", a mai spus Akgun.
Akgun a vizitat Pakistanul pentru a participa la Forumul de investiții și afaceri Pakistan-Turcia organizat de Consiliul pentru relații economice externe (DEIK) al Turciei.

În conformitate cu acordul din 2018, Pakistanul va cumpăra patru corvete MILGEM, două dintre acestea vor fi construite în șantierul naval din Istanbul, iar celelalte două vor fi construite la șantierul din Karachi, Pakistan.

"În prima fază, câte o corvetă care va fi construită la Istanbul și la Karachi și vor intra în inventarul Marinei Pakistanului în 2023", a transmis ASFAT pe site-ul său oficial. Celelalte două nave vor fi gata în 2024, a adăugat ASFAT.

Subliniind importanța acordului, Akgun a spus că acordul nu poate fi considerat doar un export de nave, ci este un proiect polivalent care contribuie la pacea mondială. „Una dintre misiunile de bază ale ASFAT este de a îmbunătăți capacitățile Armatei Turce, de a le împărtăși cu țările frățești și de a contribui la pacea mondială, consolidându-le", a mai spus el.

Turcia transferă informații, tehnologie și tehnică în Pakistan prin acest acord, a adăugat el. Obiectivul companiei este să „aducă un suflu nou" sectorului turc al industriei de apărare, a spus Akgun și a adăugat: „Exportul industriei de apărare nu este o opțiune, ci o obligație pentru Turcia."

Turcia negociază în prezent cu țările musulmane din Pacific, Balcani și Africa de Nord pentru noi contracte, a adăugat el.

Vezi și: Marina militară pakistaneză a recepționat prima corvetă fabricată în România

Ştiri Recomandate

Generalul Daniel Petrescu anunță că Armata română ar putea ridica un nou spital de campanie
MApN a recepționat al doilea lot de izolete românești dezvoltate de cercetătorii militari
Olanda a primit primul elicopter nou CH-47F Chinook
Avioane IL-75 ale Rusiei vor duce în Serbia ajutor umanitar și personal militar
Întreg echipajul de pe portavionul USS Theodore Roosevelt a ieșit să-și ia rămas bun de la căpitanul Crozier (Video)
O aeronavă Tarom a adus în România 200.000 de măști FFP2 din China
Măști de protecție destinate poliției germane au fost confiscate la Bangkok
Batalionului 202 Apărare CBRN, din Divizia 2 Infanterie Getica, misiune de decontaminare în municipiul Suceava