Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pakistanul a marcat 'ziua neagră' a Kashmirului, denunțând din nou ocupația Indiei
28 oct 2020 / 20:56
Pakistanul a marcat pe data de 27 octombrie ceea ce Islamabadul numește „ziua neagră” a Kashmirului - 73 de ani de la ocupația indiană.
Trupe ale Pakistanului, sursă foto: Pakistan Army Instagram, isprofficial1

Evenimentul a fost marcat și la București de către ambasada Pakistanului în România. 

Potrivit Ambasadei pakistaneze, au fost organizate evenimente care au trecut în revistă „atrocitățile indiene și încălcările drepturilor omului în provinciile Jammu și Kashmir, ocupate ilegal de India”.

La eveniment au participat membri ai diasporei pakistaneze, fiind citite mesajele transmise de președintele și premierul Pakistanului. 

E.S. ambasadorul Zafar Iqbal a trecut în revistă evenimentele care au dus la ocuparea teritoriului revendicat de Pakistan și a denunțat „încălcările atroce ale drepturilor omului comise de forțele de ocupație indiene, în special după 5 august 2019”.

G Ad:

A fost organizată și o expoziție foto, și, totodată, a fost proiectat și un film documentar despre Kashmir. 

Tensiunile între cele două puteri nucleare au crescut, după ce New Delhi a schimbat statutul de ședere pe lungă durată în Jammu și în Kașmir, în luna august a anului trecut, pe fondul unei lupte aeriene între cele două forțe care a avut loc în februarie 2019.

De atunci, forțele de frontieră s-au angajat aproape zilnic în confruntări de-a lungul liniei de control, o frontieră de facto care împarte valea Kașmir între cei doi rivali.

Cei doi vecini s-au confruntat de mai multe ori până acum - în 1948, în 1965 și în 1971. Cea mai recentă confruntare armată a durat trei săptămâni și a avut loc în valea Kargil din Kașmir în 1999.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu”, final de misiune sub comanda grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor
Biden: Rusia nu are nimic altceva în afară de petrol şi arme nucleare
Cel mai mare exercițiu naval și amfibiu al SUA, de după războiul rece, va avea loc în august. Flota a șasea a început deja desfășurarea
Producătorul ucrainean Artem, contract de 200 de milioane de dolari pentru producția de rachete aer-aer R-27
Securitate energetică | Livrările de gaze spre Europa prin Nord Stream 2 ar putea începe anul acesta
Pedepse uriașe pentru înaltă trădare în Rusia. S-ar fi încercat transferul în Ucraina a unor componente a sistemelor S-300
Întâlnire discretă ruso-americană la Geneva: Numărul 2 în Departamentul de Stat al SUA şi ministrul adjunct de externe al Rusiei, la aceeaşi masă
Avionul prezidențial al lui Nicolae Ceaușescu, donat Muzeului Național al Aviației Române
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro