Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
25 iul, 20:15
Palestinienii din Fâșia Gaza au declarat că explozia de joi care a ucis o persoană și a rănit grav alte 14 persoane a avut loc într-un depozit folosit de Hamas pentru depozitarea armelor.
Strategie de luptă Hamas Sursa foto: IDF

Facțiunile palestiniene și organizațiile pentru drepturile omului au solicitat Hamas și altor grupuri teroriste palestiniene să nu mai depoziteze arme în zone rezidențiale în urma exploziei de joi, transmite Jerusalem Post.

Aceștia au cerut, de asemenea, o investigație aprofundată asupra exploziei pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili. Palestinienii din Fâșia Gaza au spus că explozia a avut loc într-un depozit folosit de Hamas pentru depozitarea armelor.

Hamas a declarat că a lansat o anchetă, dar nu a furnizat niciun detaliu.

Explozia de joi a avut loc la scurt timp după ora 8 dimineața, într-o casă situată în zona pieței Al-Zawiya, în centrul orașului Gaza. Surse palestiniene au declarat că Atta Ahmed Saqallah, în vârstă de 69 de ani, a murit și alte 14 persoane au fost rănite, inclusiv șase copii.

G Ad:

Surse medicale de la Spitalul Shifa au descris rănile victimelor ca fiind critice, potrivit Centrului Palestinian Al-Mezan pentru Drepturile Omului.

Casa cu trei etaje a fost parțial distrusă, în timp ce casele și magazinele învecinate au fost parțial avariate, a declarat centrul într-un comunicat. Potrivit martorilor oculari, un incendiu a izbucnit în casă înainte de explozie.

”Centrul Al-Mezan pentru Drepturile Omului din Gaza consideră incidentul exploziei cu seriozitate gravă, deoarece în trecut au fost repetate incidente de explozii interne în case din cartiere rezidențiale supraaglomerate, din diferite motive, care au dus la uciderea unui număr de civili și distrugerea locuințelor și a proprietăților publice și private ", se mai arată în declarație.

Confruntarea dintre Israel și grupările teroriste Hamas și Jihadul Islamic Palestinian, din luna mai a acestui an, a ținut capul de afiș nu doar pentru presa de specialitate, pentru cea de pe zona de politică externă, dar și pentru cea generalistă. Au fost 11 zile de conflict, aproximativ 4.000 de rachete lansate din Gaza spre Israel, numeroase operațiuni aeriane ale Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) și din păcate, victime printre civili.

În pofida narativului folosit de Hamas, cele 11 zile de conflict au demonstrat clar superioritatea militară a Israelului și victoria Tel Avivului. Față de confruntările precedente dintre Israel și Hamas, de data aceasta nu doar că nu a mai fost nevoie de o invazie terestră a Fâșiei Gaza, dar Hamas nu a mai avut capacitatea de a ataca prin tuneluri în teritoriul israelian, sau de a apela la atacuri sinucigașe împotriva populației civile ori împotriva forțelor IDF. Iar acest lucru se datorează unui „zid subteran” prin care Israelul a blocat celebrele tuneluri folosite de teoriștii din Gaza.

Zidul subteran al Israelului a contribuit la victoria împotriva Hamas în cele 11 zile de confruntări din Gaza

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro