Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Până la sfârșitul anului 2021, Forțele Navale ale Federației Ruse vor primi trei submarine nucleare
09 aug, 13:56
Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 09.08.2021, citând o sursă din cadrul industriei constructoare de nave, că, până la sfârșitul anului 2021, Forțele Navale ale Federației Ruse vor primi în dotare, simultan, trei submarine nucleare.
Kazan, primul submarin al clasei Borey-A, Proiect 885M. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Anterior, directorul general al Șantierului Navale Sevmash, Mikhail Budnichenko, declarase, pe 30 iulie, că, până la sfârșitul acestui an, întreprinderea intenționează să predea trei submarine, fără să precizeze care sunt acestea.

Sursa agenției RIA Novosti a menționat că este vorba despre submarinul strategic Knyaz Oleg (Proiect 955A, clasa Borey-A), submarinul multirol Novosibirsk (Proiect 885M, clasa Yasen-M) și submarinul Belgorod (Proiect 09852), purtător de aparate subacvatice fără pilot Poseidon.

Potrivit unor informații anterioare, submarinul Knyaz Oleg trebuia predat în luna septembrie 2021, iar Novosibirsk în luna decembrie.

În luna aprilie 2021, o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial declarase că submarinul Belgorod se află în teste, iar reactorul nuclear a fost instalat pe submarin. Finalizarea testelor este planificată pentru luna septembrie.

G Ad:

În prezent, în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse se află patru submarine din clasele Borey și Borey-A, în timp ce mai multe submarine de acest fel se află în construcție. Fiecare dintre acestea dispune de 16 rachete balistice intercontinentale de tip Bulava.

 

Kazan, primul submarin al Proiect 885M, clasa Borey-A, livrat în 2021

 

Primul submarin Proiect 885M, Kazan, a fost livrat flotei pe 07 mai 2021. Anterior, în compunerea Forțelor Navale a intrat submarinul Severodvinsk, Proiect 885, clasa Yasen. Următorul submarin, primul din producția de serie, Novosibirsk, a fost lansat la apă la sfârșitul anului 2019. Alte trei submarine de acest tip, Arkhanghelsk, Perm și Ulyanovsk, se află în construcție în șantier. Submarinele cu numerele șapte și opt au fost lansate în producție pe 20 iulie 2020. Acestea au primit denumirile Vladivostok și Voronezh. După cum a declarat o sursă a agenției RIA Novosti, submarinele vor fi predate flotei în perioada 2027-2028.

Submarinul nuclear multifuncțional Belgorod este un submarin experimental pentru dronele Poseidon. Acesta aparține Proiectului 949A, clasa Antey (analogul Kursk), care a fost reproiectat special pentru sistemul Poseidon.

Despre dezvoltarea aparatelor Poseidon a vorbit pentru prima dată președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul mesajului adresat Adunării Federale în anul 2018. Potrivit declarațiilor sale, dronele de acest tip vor putea fi echipate atât cu muniții convenționale, cât și cu muniții nucleare, fapt ce le va permite să distrugă un spectru larg de ținte, de la grupări de portavioane la amenajări de coastă și elemente de infrastructură.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro