Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Patru bombardiere americane B-52H Stratofortresses, misiune în spațiul aerian al zonei Arctice (Foto/Video)
03 iun, 21:38
Comandantul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa a lansat, miercuri, o misiune de tip Bomber Task Force (BTF) care implică participarea a patru bombardiere americane B-52H Stratofortress ale US Air Force, însoțite de avioane F-16 și F-35 ale Forțelor Aeriene Regale Norvegiene, la un survol peste regiunea Arctică.

Misiunea a fost condusă de cele patru bombardierele B-52H ale US Air Force, care fac parte din 5th Bomb Wing, de la baza Minot din Dakota de Nord. 

Bombardierele americane au desfășurat  activități de antrenament în spațiul aerian al Oceanului Arctic și al Marii Laptev. Antrenamentul a inclus misiuni de interceptare și escortă executate alături de şapte aeronave ale Forțelor Aeriene Regale Norvegiene – trei avioane de luptă F-16 şi patru F-35.

Misiunile Bomber Task Force sunt pentru că piloții să se familiarizeze cu virajele aeriene în cadrul operațiunilor în diferite zone de responsabilitate și în diferite areale geografice, pentru a spori și oferi pregătirea necesară pentru a răspunde oricărei eventuale crize sau provocări de pe glob. 

Comandantul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa, Jeffrey L. Harrigian, a precizat că Arctica este o regiune strategică cu o importanță geopolitică din ce în ce mai mare, iar aceste misiuni de tip Bomber Task Force demonstrează angajamentul Statelor Unite față de partenerii și aliații săi, dar și capacitatea US Air Force de a descuraja, asigura și apăra un mediu din ce în ce mai complex.

Harrigian a mai precizat că participarea bombardierelor americane B-52H Stratofortress la astfel de misiuni este esențială pentru îmbunătățirea securității regionale.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

E oficial: Aerostar Bacău devine Centru de Mentenanţă pentru F-16
Klaus Iohannis a promulgat 'Legea veteranilor'. Beneficiile de care vor dispune militarii români din teatrele de operații
Experți ruși: Încetarea Tratatului START ar putea însemna un dezastru nuclear global
Sondaj: Nemţii sunt de acord cu retragerea trupelor americane şi vor retragerea totală a arsenalului nuclear din Germania
Un nou schimb de prizonieri în estul Ucrainei, preconizat peste câteva săptămâni
Coreea de Sud a prezentat un radar care poate detecta și urmări peste 1.000 de ținte simultan
Centrala nucleară din Belarus a fost încărcată pentru prima dată cu combustibil nuclear. Chiar înaintea alegerilor
Australia investește în echipamente de instruire pentru lupta antisubmarin
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro