Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

PD cere convocarea de urgență a Consiliului Suprem de Securitate pentru eliminarea imediată a posturilor separatiștilor transnistreni
16 iul, 12:41
Partidul Democrat cere convocarea în regim prioritar a Consiliului Suprem de Securitate pentru a examina instalarea celor 37 de posturi ilegale în Zona de Securitate și eliminarea imediată a acestora. 

Declarația în acest sens a fost făcută de către deputatul Alexandru Jizdan, care a anunțat și despre crearea unui grup de lucru cu privire la solționarea problemei posturilor ilegale, transmite portalul Deschide.md, care citează IPN.

Alexandru Jizdan a declarat că PDM insistă asupra convocării în regim prioritar a CSS, în baza informației Guvernului, care urmează să examineze situația în mod profesionist. De asemenea, urmează să evalueze și să încadreze juridic faptele structurilor din regiunea transnistreană și să ofere o platformă sustenabilă de sprijin pentru puterea executivă.

Cât despre crearea grupului de lucru, parlamentarul a spus că vine cu această propunere în calitatea sa de președinte al Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică. Potrivit lui, din acest grup de lucru urmează să facă parte și experți din sectorul nonguvernamental, reprezentanți ai autorităților publice locale, dar și ai organelor de forță.

Deputatul a făcut apel către organizațiile internaționale de monitorizare a situației în Zona de Securitate, inclusiv cele antrenate în promovarea drepturilor omului, să sprijine necondiționat eforturile Guvernului de reanimare a procesului de negocieri și de revenire în albia normalității pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean și eliminarea imediată a celor 37 de posturi ilegale.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

E oficial: Aerostar Bacău devine Centru de Mentenanţă pentru F-16
Klaus Iohannis a promulgat 'Legea veteranilor'. Beneficiile de care vor dispune militarii români din teatrele de operații
Experți ruși: Încetarea Tratatului START ar putea însemna un dezastru nuclear global
Sondaj: Nemţii sunt de acord cu retragerea trupelor americane şi vor retragerea totală a arsenalului nuclear din Germania
Un nou schimb de prizonieri în estul Ucrainei, preconizat peste câteva săptămâni
Centrala nucleară din Belarus a fost încărcată pentru prima dată cu combustibil nuclear. Chiar înaintea alegerilor
Australia investește în echipamente de instruire pentru lupta antisubmarin
Grecia anunță NATO că nu mai acceptă politica de neutralitate a Alianței în disputa ei cu Turcia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro