Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pedepse uriașe pentru înaltă trădare în Rusia. S-ar fi încercat transferul în Ucraina a unor componente a sistemelor S-300
28 iul, 10:50
Instanța din Rostov a pronunțat pedepse cu închisoarea pentru două persoane acuzate că au încercat să ducă componente ale sistemului antiaerian S-300 în Ucraina.

Considerate secrete de stat, cei doi cetățeni au fost acuzați de înaltă trădare și au fost găsiți vinovați.

Potrivit agenției de presă Tass, e vorba despre un cetățean rus pe numele său Denis Lobov și un cetățean armean intitulat Arat Khachatryan. Aceștia au fost condamnați la 9 ani și șase luni de închisoare, respectiv 10 ani și cinci luni de închisoare pentru contrabandă cu componente ale sistemelor de rachete S-300 către Ucraina.

Cei doi au fost acuzați de înaltă trădare și spionaj.

Potrivit celor de la FSB, cei doi cetățeni au colectat informații și au încercat să transfere în Ucraina componente ale S-300, fiind vorba despre radar.

G Ad:

 

FSB ar fi intrat pe fir. Serviciul de Securitate rus acuză că destinatarul final al componentelor era industria de apărare din Ucraina

 

FSB susține că în casa cetățeanului rus au fost găsite echipamente radioelectronice. Nu se precizează cum ar fi obținut aceștia componentele S-300 și cum ar fi intrat în posesia unor informații secrete.

Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse a mai precizat că după vânzare, componentele ar fi trebuit scoase din țară cu ajutorul locuitorilor din zona de frontieră ruso-ucraineană.

Potrivit FSB, destinatarul final ar fi fost Ukroboronprom - cel mai mare concern ucrainean din industria de apărare.

 

Războiul din Ucraina 

 

Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 14.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale.

În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea și, deși există numeroase dovezi cu privire la implicarea Rusiei în războiul din Ucraina, atât economic cât și militar, Kremlinul neagă acest lucru.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro