Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Peste o sută de cadavre au fost descoperite în gropile comune din Tarhuna
Peste o sută de cadavre, inclusiv femei și copii, au fost descoperite în gropile comune din Tarhuna după ce forțele armate GNA au preluat controlul orașului.

Vinerea trecută, forțele armate ale Guvernului Acordului Național, recunoscut de ONU, au recucerit orașul Tarhuna. Imaginile erau de coșmar. Crimele împotriva umanității, comise de milițiile loiale mareșalului Khalifa Haftar, puteau fi întânite în orice colț al orașului. Din acest motiv, autoritățile au început să caute persoanele dispărute. Nu după mult timp, în spitalul din oraș, au fost găsite trupurile a 106 femei și copii care, conform agenției Anadolu, se pare că au fost executați. 

Căutările au fost extinse, iar ieri, pe un teren viran din oraș au fost descoperite peste opt gropi comune. În urma cercetărilor, din aceste gropi au fost extrase 150 de cadavre, inclusiv femei și copii. 

Ministrul de interne din Guvernul Acordului Național a declarat că mai mulți prizonieri au avut parte de o moarte cruntă după ce au fost închiși în niște containere unde au fost incendiați. Alții au fost legați la mâini și la picioare și au fost îngropați de vii. Autoritățile au declanșat o anchetă pentru a se stabili care a fost cauza și data deceselor în cazul persoanelor descoperite în gropile comune. 

La anchetă participă și Biroul pentru Persoane Dispărute. De la începutul luptelor mii de persoane sunt semnalate ca dispărute.

Citește și: Dronele turcești au distrus cel puțin 23 de sisteme ruseşti Pantsir-S1, în timpul conflictelor militare din Siria și Libia

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ucraina își întărește flota de “țânțari” din Marea Azov transportând navele pe uscat
Două avioane de vânătoare rusești Su-27 au interceptat două bombardiere americane B-52H deasupra Mării Negre
Grupul de luptă USS Nimitz "descoperit" de o dronă iraniană
Colaboratorii finanţatorului companiei de mercenari Wagner, pe lista de sancțiuni a SUA
Coreea de Nord a împuşcat un sud-coreean în apele ei teritoriale
UE refuză să-l recunoască pe Aleksandr Lukaşenko drept preşedinte al Belarus
Ucraina vrea să obţină de la UE o perspectivă clară de aderare
Faceţi cunoştinţă cu tancul Leopard 2 A7V (Video) | Germania: Aceste tancuri vor fi livrate forțelor armate în anul 2021
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro