Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Poliția rusă arestează pe bandă rulantă activiști și jurnaliști care se opun regimului, în urma protestelor de weekendul trecut de la Moscova
03 sep 2019 / 16:47
Activista rusă de opoziţie Liubov Sobol și alți doi aliați ai lui Alexei Navalnîi, critic acerb al Kremlinului, au fost reținuta luni după un weekend de proteste la Moscova, relateaza Reuters, transmite paginaderusia .
Activista Liubov Sobol a fost arestată

Câteva mii de ruşi au ieşit în stradă la Moscova sâmbătă, pentru a cere alegeri libere pentru parlamentul oraşului, la 8 septembrie, sfidând interdicţia care s-a soldat cu arestări în timpul protestelor precedente.

Protestatarii au cerut punerea în libertate a activiştilor arestaţi în urma demonstraţiilor anterioare, iar Sobol a calificat sâmbătă aceste arestări drept „haos”, acuzând de aceasta guvernul oraşului.

Liubov Sobol a fost la rândul ei arestată”, a scris luni seara Kira Iarmuş, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi. Luni dimineaţa, au fost reținuti și jurnalistul rus Ilia Azar şi Nikolai Liaskin, un angajat al Fondului de Lupta cu Coruptia, fondat de Navalnîi.

Cei trei au fost eliberati marti dimineata după întocmirea proceselor verbale de ”infracțiune administrativa”.

Manifestaţii au avut loc aproape în fiecare weekend la Moscova de la jumătatea lunii iulie, după ce a fost respinsă pentru vicii de formă înregistrarea a aproximativ 60 de candidaţi independenţi la alegerile pentru Parlamentul Moscovei, ce vor avea loc pe 8 septembrie odată cu alte scrutine locale.

Majoritatea acestor proteste nu au fost autorizate şi poliţia le-a reprimat sever, operând în total aproape 2.700 de arestări şi fiind iniţiate numeroase acţiuni penale împotriva unor manifestanţi şi a politicienilor din opoziţie care au primit scurte pedepse cu închisoarea pentru apelurile lor de a manifesta, cum este cazul lui Ilia Iaşin, încarcerat miercuri pentru a cincea oară. 

Vezi și: Manifestații anti-Putin. Peste 100 de arestări în Rusia

Ştiri Recomandate

Controverse în jurul noii legi a adunărilor publice cerută de Jandarmeria Română
Exerciții comune ale Forțelor Navale Române și ucrainene
Raiduri ruseşti în nord-vestul Siriei
Marea Britanie vrea ca noul Tempest să dețină tehnologii de generația a VI-a și să depășească F-35
Pentagonul a deplasat circa 1.600 de soldaţi în regiunea capitalei federale Washington
Traian Băsescu critică politica lui Trump și spune că acesta a izolat SUA de aliați
Amplu exercițiu al Flotei ruse a Mării Negre
Nave rusești din cadrul Flotei Mării Negre se antrenează în Oceanul Indian