Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Polonia își înlocuiește avioanele C-130 Hercules. Varșovia a anunțat companiile care au trimis propuneri
26 aug 2019 / 12:16
Ministerul Apărării din Polonia a anunțat cele cinci companii care sunt interesate de programul „Drop”, program ce are ca obiectiv înlocuirea avioanelor Hercules.
 C-130E Hercules, Polonia

Potrivit Defence 24, cinci companii au prezentat Varșoviei propunerile lor pentru înlocuirea avioanelor C-130E Hercules. Termenul limită stabilit de Polonia era data de 31 iulie.

Cpt. Krzysztof Płatek, un purtător de cuvânt din cadrul Ministerului Apărării din Polonia, a anunțat numele companiilor care au prezentat propuneri polonezilor. Este vorba despre:

- Leonardo SpA

- Airbus Defense and Space SAU

- Embraer SA

- Boeing

- Lockheed Martin Aeronautics Company

Interesant este că Polonia nu a precizat oficial că programul „Drop” vizează înlocuirea avioanelor C-130E Hercules, ci a oferit anumite indicii în cadrul cărora nu ar pute afi vorba decât despre C-130E sau C-295.


Niciun tip de aeronavă nu a fost clar indicat de MA. Prin urmare, nu știm cu adevărat care este interesul pentru armată în contextul programului „Drop". Termenul „aeriană de aer mediu" se poate aplica atât pentru C-130E, cât și pentru platforma C-295.

Totuși, sursa citată precizează că având în vedere că avioanele C-130E Hercules urmează să fie retrase în 2022, mai mult ca sigur procesul de achiziție vizează înlocuirea lor. Polonezii dețin cinci astfel de aeronave.

Ştiri Recomandate

Nicolae Ciucă: Parteneriatul Strategic cu SUA este un pilon esenţial al securităţii României
Premierul Netanyahu spune că nu va rata oportunitatea anexării unor părţi din Cisiordania
Specialişti MApN, misiune în Alabama | Ciucă: Când e nevoie, suntem în măsură să ne sprijinim unii pe alţii
Ministerul Apărării din R.Moldova, în proces de tranziție la faza II a Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare
Mercenarii ruși din Libia, puşi pe fugă de către forțele armate ale Guvernului Libian de Uniune Naţională
Pandemia COVID-19 | O echipă de 15 specialiști din MApN a plecat în SUA pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama (Foto/Video)
Acuzat de spionaj în Rusia, Paul Whelan riscă ani grei de închisoare
Atacatorul de la Baza Corpus Christi avea legături cu Al Qaeda