Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polonia, nevoie urgentă de elicoptere pentru Marină. Doi giganți se încadrează cerințelor și se vor bate pentru banii Varșoviei
12 ian, 20:56
Polonia intenționează să achiziționeze elicoptere multi-rol pentru Marina poloneză. Iar Varșovia dorește ca procesul să se desfășoare cât mai rapid. 

Polonezii de la Defence24 anunță că Varșovia intenționează să achiziționeze elicoptere multi-rol pentru Armata poloneză. Achiziția este una urgentă deoarece polonezii intenționează să retragă elicopterele SH-2G Super Seasprite, aflate sub comanda Varșoviei încă de la începutul anilor 1990. În prezent asemenea elicoptere mai sunt operate doar în Egipt, Peru și Noua Zeelandă, pe lână Polonia bineînțeles.

În acest sens, Polonia intenționează să achiziționeze patru până la opt elicoptere noi multi-rol. Solicitarea polonezilor este însă ca eliccopterele să aibă o greutate de maximum 6,5 tone. Cererile participanților la licitație sunt așteptate până la 20 ianuarie 2020, urmând ca în perioada mai-iulie 2020 să se discute datele tehnice ale ofertanților.

 

Elicoptere pentru Polonia. Doi giganți se încadrează în cerințele Varșoviei

 

Analizând cerințele Armatei poloneze, sursa citată ajunge la concluzia că Polonia va avea de ales între doi operatori.

În primul rând e vorba de Airbus Helicopters cu AS565 Panther, versiunea militară a AS365 Dauphin, cu o greutate de aproximativ 4,5 tone. AS565 Panther poate atinge o viteză de până la 306 kilometri pe oră. Elicopterul poate fi echipat cu torpile MU90, torpile A244-S, dar și rachete anti-navă AS-15, scrie sursa citată.

Un al doilea operator care se încadrează în cerințele Poloniei este Leonardo Helicopters cu AW159. Aceste elicopterele cântăresc aproximativ 6 tone, pot atinge o viteză de până la 311 kilometri pe oră și au o autonomie maximă de aproape 800 de kilometri. Ele sunt operate și de Royal Navy, dar și de Marina Coreei de Sud. 

Ştiri Recomandate

Bulgaria negociază cumpărarea a două submarine second-hand
Rusia refuză să stopeze ofensiva lui Assad în Siria, după ce Turcia a invocat Articolul 4 al NATO
Forțele Navale ale Statelor Unite vor avea 12 noi submarine din clasa Columbia, echipate cu rachete balistice nucleare
Jumătate dintre ruşi vor ca Vladimir Putin să fie preşedinte şi după încheierea actualului mandat
Corvetele României: Naval Gorup și SNC și-au reafirmat sprijinul pentru construcția corvetelor Gowind și transferul de tehnologie
Soldaţi turci ucişi în Siria: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU
Comisia Comună Interstatală Ucraineano-Franceză pentru Armament și Echipament Militar își reia activitatea
Macedonia de Nord a desfiinţat o unitate secretă de securitate