Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polonia și Ungaria au blocat includerea expresiei „egalitate de gen” în declarația comună a liderilor UE
07 mai, 19:31
Polonia şi Ungaria s-au opus includerii expresiei ''egalitate de gen'' ('gender equality') în declaraţia pe care o vor adopta sâmbătă liderii statelor UE la summitul european ce se desfăşoară începând de vineri la Porto, Varşovia şi Budapesta iritând astfel din nou Bruxellesul, afirmă surse europene citate de AFP şi Reuters, potrivit agenției de presă Agerpres.
Sursă foto: European Parliament - Facebook

Textul, negociat în limba engleză de cele 27 de state membre ale UE, menţiona iniţial promovarea ''egalităţii genurilor'', dar în declaraţia finală liderii europeni se angajează să promoveze egalitatea ''pentru fiecare individ''.

Termenul ''gen'' se regăseşte în continuare în text, dar cu referire de exemplu la diferenţele în materie de salarizare sau locuri de muncă.

''Polonia subliniază mereu cât de importantă este claritatea juridică. Trebuie să respectăm dispoziţiile tratatului. Tratatul Uniunii Europene face referire foarte clar nu la egalitatea de gen, ci la egalitatea între femei şi bărbaţi'', explică un responsabil polonez.

 

Polonia și Ungaria consideră că expresia „egalitate de gen” creează „spațiu pentru drepturile LGBT”Opoziţia guvernelor conduse de Viktor Orban şi Mateusz Morawiecki faţă de menţiunea ''egalitate de gen'' se explică prin faptul că în opinia lor se creează astfel ''un spaţiu pentru drepturile LGBT, lucru faţă de care ele (Polonia şi Ungaria n.red) se opun ferm, întrucât afirmă că aceasta le-ar putea distruge ţesutul propriilor societăţi creştine'', precizează un diplomat european.

Polonezii şi ungurii ''au mereu această poziţie de principiu. Oricare ar fi textul (negociat în UE), dacă în el există o frază sau o expresie care să protejeze LGBT, ei sunt mereu împotrivă'', critică un alt diplomat european.

Guvernul conservator polonez susţine familia tradiţională şi se manifestă împotriva ''ideologiei LGBT'' şi ''ideologiei de gen'', mai multe municipalităţi din Polonia decretându-se ''zone libere de ideologia LGBT'', decizie în urma căreia Comisia Europeană a suspendat fondurile europene pentru aceste administraţii locale.

Parlamentul ungar a adoptat în decembrie o lege care împiedică adopţiile de către cuplurile de acelaşi sex şi a inclus în Constituţie definiţia familiei tradiţionale.

 

G Ad:

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Rusia consideră că Washingtonul va continua politica de îngrădire, chiar şi după summitul Biden-Putin
Vizită istorică: Ministrul de Externe al Israelului va vizita Emiratele Arabe Unite
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro