Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Portavionul american Ronald Reagan a fost redislocat din largul coastelor chineze în Marea Arabiei
26 iun, 14:31
Portavionul USS Ronald Reagan (CVN 76), nava comandant a grupului de luptă Ronald Reagan (CSG - carrier strike group), împreună cu crucișătorul USS Shiloh (CG 67) și distrugătorul USS Halsey (DDG 97), a ajuns, pe 25 iunie, în Marea Arabiei.

Este prima dislocare după anul 2012 a CSG Ronald Reagan în zona de responsabilitate a Flotei a 5-a americane. În cursul actualei desfășurări, grupul de lovire va opera și se va antrena alături de parteneri regionali și de coaliție și va oferi forța aeriană necesară pentru a proteja trupele americane și ale coaliției pe timpul retragerii din Afganistan, se precizează într-un comunicat de presă al Forțelor Navale ale SUA (US Navy).

În compunerea CSG, comandat de contraamiralul Will Pennington, se află portavionul Ronald Reagan, crucișătorul Shiloh din clasa Ticonderoga, distrugătorul Halsey, clasa Arleigh Burke, Aripa 5 Aeriană  (Carrier Air Wing- CVW 5) și statele majore îmbarcate ale CTF-70 (Forța de Luptă a Flotei a șaptea) și Divizionului 15 Distrugătoare (DESRON 15).

Zona de operații a Flotei a cincea americane are o suprafață de aproximativ 2,5 milioane mile marine pătrate de ape maritime și oceanice, la care sunt riverane 20 de state. Cuprinde Golful Arabiei [Golful Persic], Golful Oman, Marea Roșie și o parte din Oceanul Indian, în zonă fiind trei strâmtori critice - Hormuz, Bab el Mandeb și Canalul Suez.

Comentariul autorului: CSG Ronald Reagan (CSG-5) este de regulă în subordinea Flotei a șaptea americane (Flota Pacificului) și are baza în portul japonez Yokosuka. În ultimii ani, în contextul disensiunilor în creștere cu China, CSG-5 a fost dislocat cu precădere în largul coastelor chineze. În misiunea precedentă, grupul s-a aflat în Marea Chinei de Sud, unde a desfășurat un exercițiu cu Marina statului Singapore.

G Ad:

Potrivit unor informații recente, CSG-5 va înlocui CSG-2 (bazat pe portavionul Dwight D. Eisenhower) în zona Orientului Mijlociu, care se află în regiune din aprilie. CSG-2 a plecat în misiune în luna februarie, traversând Oceanul Atlantic și Marea Mediterană către regiunea nord-vestică a Oceanului Indian. De regulă o desfășurare operațională durează șase luni, astfel CSG-2 s-ar putea întoarce acasă, cel mai devreme în august, desigur după ce va îndeplini și misiuni în Marea Mediterană.

Locul portavionului Ronald Reagan, în zona coastelor chineze, va fi, cel mai probabil, luat de portavionul Carl Vinson, care recent a participat la un exercițiu în zona Insulelor Hawaii.

În desfășurarea planetară, a puternicelor forțe aeronavale de lovire ale NATO, a intrat acum în calcul și portavionul britanic Queen Elizabeth II, aflat în prezent în estul Mării Mediterane, cu destinații viitoare Canalul Suez, Oceanul Indian, Marea Chinei de Sud, Japonia.

În primele luni ale anului 2021, în zona Orientului Mijlociu s-a aflat portavionul francez Charles de Gaulle, care a devenit pentru un timp nava-amiral a forțelor de luptă de suprafață, din zona de operații a Flotei a cincea americane.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o grupare navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro