Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Portugalia achiziționează noul model de avion de transport KC-390
12 iul 2019 / 11:24
Compania braziliană Embraer a anunțat joi că guvernul portughez va cumpăra cinci avioane militare de transport KC-390 și un simulator de zbor pentru 932 de milioane de dolari.

Guvernul portughez va achiziționa cele mai noi aeronave KC-390 ca parte a procesului de modernizare a capacităților Forțelor Aeriene Portugheze pentru a sprijini operațiunile Forțelor Armate naționale și pentru a spori gradul de pregătire în misiunile de interes public. Livrările sunt programate să înceapă în 2023.
Modelul KC-390 este conceput pentru a impune noi standarde de eficiență și productivitate în categoria sa, prezentând în același timp și cel mai mic cost al ciclului de viață de pe pieță. Aeronava poate efectua diferite tipuri de misiuni militare și civile, inclusiv asistență umanitară, evacuare medicală, căutare și salvare, combaterea incendiilor, satisfăcând pe deplin cerințele Forțelor aeriene portugheze, adăugând noi transporturi superioare de mărfuri și trupe, livrări aeriene și capacități de realimentare aeriană.

"Astăzi este o zi istorică pentru programul KC-390 și doresc să mulțumesc celor care au contribuit la proiect. Acesta este un pas foarte important pentru consolidarea avionului, ceea ce credem că va deveni un alt succes pentru Embraer. KC-390 portughez va satisface cerințele de interoperabilitate noi din domeniile navigației, transmisiei de date și voce sigure, care vor permite KC-390 să integreze operațiuni comune în alianțe multinaționale în care Portugalia este integrată. Aceste cerințe, dezvoltate în parteneriat cu forțele aeriene portugheze, vor permite KC-390 să răspundă nevoilor multor alte țări din întreaga lume", a declarat Jackson Schneider, președinte și CEO al Embraer Defense & Security. "Parteneriatul industrial dintre Portugalia și Embraer contribuie la dezvoltarea ingineriei și a industriei aeronautice portugheze, reprezentând anual peste 300 de milioane de euro și mii de locuri de muncă înalt calificate".

Portugalia este cel mai mare partener internațional al programului KC-390, iar participarea sa la dezvoltarea și producția aeronavei este recunoscută ca având un impact economic pozitiv în generarea de locuri de muncă, investiții noi, exporturi crescute și avansuri tehnologice.

KC-390 a primit certificarea civilă de la Agenția Națională a Aviației din Brazilia (ANAC) în 2018 și este acum în producție de serie. Intrarea în circulație se așteaptă să se producă în trimestrul 3 al anului 2019 cu Forțele Aeriene Braziliene (FAB), urmând ca livrările să aibă loc pe tot parcursul anului.

Vezi și:  Forțele Aeriene Italiene se modernizează cu un nou avion de antrenament de la Leonardo

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Siria: Atac cu maşină-capcană asupra unui convoi militar ruso-turc (Video)
USS Bonhomme Richard arde în continuare. Experții militari se tem că nava amfibie de asalt nu va mai putea fi salvată (Video)
Programul corvetelor: Damen a pierdut definitiv procesul cu MApN. Reacția oficială a companiei
China susţine că va sancţiona Lockheed Martin pentru vânzări de arme către Taiwan
Un alt F-16 al US Air Force s-a prăbușit. SUA ajung la cinci aeronave pierdute din mai până în prezent
Pompeo și Lavrov au abordat controversatul subiect al primelor plătite de ruși pentru uciderea soldaților US Army
Parlamentul din estul Libiei dă undă verde unei intervenții militare a Armatei egiptene
Încă o promoție la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I"
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro