Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Presa finlandeză: Rusia și Belarus vor simula un conflict militar cu NATO în timpul exercițiului “Vest-2021”,
25 aug, 10:09
În luna septembrie a acestui an, Rusia și Belarus vor desfășura exercițiul de amploare Vest-2021, care va avea loc lângă granițele Uniunii Europene și NATO. După cum a informat publicația finlandeză Helsingin Sanomat, în timpul manevrelor, autoritățile de la Moscova și Minsk vor desfășura acțiuni într-un conflict armat cu NATO.

Potrivit autorului articolului, ca parte a exercițiilor comune, Rusia și Belarus vor organiza un conflict politic cu NATO, care se va transforma într-un conflict armat, cu utilizarea armelor nucleare. Exercițiul strategic Vest-2021 va urma același scenariu ca și Vest-2017, numai ca va fi mult mai mare.

Experții militari finlandezi apreciază că Flota rusă de Nord va juca un rol important în exercițiul din acest an. În cadrul acestuia, se va acorda o atenție deosebită protejării coastei arctice a Rusiei, deoarece partea rusă consideră că această regiune îi aparține.

În prezent, pe teritoriile Rusiei și Belarusului, sunt în curs de desfășurare o serie de exerciții militare, la care, pe lângă militari, participă și membrii Gărzii Naționale. Toate aceste activități au loc în cadrul pregătirilor pentru faza activă a exercițiului strategic Vest-2021.

“Pregătirile se desfășoară direct către Occident, adică pentru ultima fază a războiului împotriva NATO”, a scris unui dintre experții militari finlandezi.

G Ad:

Analiștii occidentali consideră că, în cazul unui conflict global cu NATO, Rusia va avea nevoie de toate forțele, astfel încât exercițiile vor implica nu numai Regiunea Militară Vest, ci și unități din alte regiuni militare, inclusiv de la Flota de Nord.

“Există o mare probabilitate ca, în timpul exercițiului Vest-2021, să fie încălcate frontiere ale unor state membre NATO sau partenere, după care conflictul simulat se va transforma într-unul real. O îngrijorare deosebită cu privire la exercițiu este exprimată în statele baltice și în Ucraina”, a concluzionat autorul articolului.

Comentariul autorului: Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021 va fi executat, în perioada 10-16 septembrie, pe teritoriile Rusiei și Belarusului.

După cum au anunțat organizatorii, la ediția din acest an vor participa aproximativ 200.000 de militari din cele două state.

Reprezentanții ruși au declarat că exercițiul va avea un caracter defensiv, iar adversarul trupelor participante nu va fi nominalizat.

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Secretarul general al NATO: Ucraina este un partener ''foarte important''. Alianţa va oferi ţării sprijin politic şi practic
Zeci de elicoptere Black Hawk și Apache ale Armatei SUA vor survola spaţiul aerian al României
Statele Unite se bazează pe sprijinul statelor aliate pentru consolidarea posturii sale militare în faţa Chinei şi Rusiei
Planurile Rusiei pentru Ucraina. Răzvan Munteanu: Un scenariu ar fi ruperea Mariupolului și o nouă încercarea de a ajunge la Odessa
Şeful agenţiei de informaţii MI6: Agenţiile chineze de informaţii organizează operaţiuni de spionaj împotriva Regatului Unit
Extinderea infrastructurii militare a NATO în Ucraina, considerată de Rusia 'o linie roşie' care nu trebuie încălcată
NATO este în măsură să trimită rapid peste 40.000 de militari în Letonia
Sursă foto: MApN
EXCLUSIV
Generalul Virgil Bălăceanu, despre introducerea serviciului militar voluntar și programele de înzestrare | Starea Armatei în 2021
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro