Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Presa suedeză: Turcia va fi țara care va declanșa un nou război în Europa
04 aug, 12:42
Ediția suedeză a Dagens Industri consideră probabil că, în viitorul apropiat, în Europa va izbucni un nou război, care va acoperi întregul continent. Autorul articolului atribuie un rol important în acest război Turciei, dar nu uită să menționeze nici Rusia.

Argumentele prezentate în favoarea unei astfel de evaluări constau în dorințele unor state de a schimba granițele, naționalismul agresiv și populismul divizator bazat pe temerile umane și contradicțiile etnice și religioase, precum și prezența liderilor autoritari.

“Se anunță o furtună aproape ideală pentru conflicte sângeroase și războaie”, a precizat autorul articolului.

În materialul publicației a fost oferită o comparație între Uniunea Europeană, unde statele s-au unit și, ștergând granițele dintre puteri, au asigurat pacea și cooperarea, și alte țări, care au ales calea Europei vechi, unde conflictele au avut loc în mod constant.

“Tensiunile cresc, conflictele se produc, iar un război în Europa devine din ce în ce mai probabil, reprezentând un motiv de îngrijorare”, scrie ziarul, adăugând că, “de fapt, războiul a și început”.

G Ad:

Articolul include acuzații la adresa Turciei, care a ocupat o treime din Cipru și a sprijinit Azerbaidjanul în războiul împotriva Armeniei. De asemenea, în acesta sunt aduse multe acuzații și împotriva Rusiei. În același timp, sunt menționate contradicțiile care continuă să crească în Balcani, în special între Serbia și Kosovo, dar și în Bosnia și Hețegovina.

“Dragostea pentru lume și credința că acest sentiment este inerent pentru fiecare dintre noi ne-au orbit. În acest fel, nu îi mai vedem pe cei care nu ezită să folosească forța pentru atingerea propriilor obiective politice”, consideră autorul.

Acesta avertizează că Suedia, chiar dacă nu va fi în fruntea țărilor afectate de conflict, va fi în pericol, în cazul în care Europa va fi cuprinsă de flăcări.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
SUA reconfirmă susținerea Ucrainei în conflictul cu Rusia. Austin încheie în România turneul statelor din zonă aflate “pe linia frontului cu Rusia”
Forțele Aeriene Române participă la exercițiul militar CASTLE FORGE. Aeronave F-15E Strike Eagle ale US Air Force au aterizat la Baza Aeriană Borcea
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro