Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier: Uniunea Europeană se află la o răscruce
16 sep, 12:23
Uniunea Europeană (UE) se află la o răscruce în contextul situaţiei actuale din lume, a declarat, la Roma, preşedintele german Frank-Walter Steinmeier în timpul reuniunii anuale a Grupului Arraiolos, numit după oraşul portughez unde a avut loc prima întâlnire a membrilor acestuia, în anul 2003, şi care a fost înfiinţat iniţial cu scopul de a crea un forum pentru preşedinţii europeni fără putere executivă, informează joi dpa.

Uniunea Europeană trebuie să demonstreze unitate "mai mult ca oricând" în faţa numeroaselor crize şi ameninţări la adresa democraţiei, a spus Steinmeier miercuri în timpul reuniunii preşedinţilor ţărilor din Grupul Arraiolos.

"Trebuie să ne realizăm obiectivele ambiţioase", a pledat el, precizând că aceste obiective presupun ca Europa să devină un actor mai puternic pe scena internaţională şi ca UE să facă tot ce este posibil pentru ca "lumea să devină un loc mai bun".

Europa, a spus Steinmeier, trebuie să fie un exemplu în ceea ce priveşte strategiile de vaccinare, lupta pentru o apărare mai bună în faţa schimbărilor climatice, revoluţia digitală şi lupta pentru drepturile individuale.

Preşedintele italian Sergio Mattarella a subliniat la rândul său momentul critic. "Ne aflăm în faţa unor decizii ce afectează atât politica internă, cât şi cea externă a UE", a spus el, potrivit Agerpres.

Criza din Afganistan a arătat că în viitor Europa va trebui să acţioneze mai ferm ca actor într-o lume "caracterizată tot mai mult de setea de prestigiu a marilor puteri", a spus gazda reuniunii. UE se vede un fel de "parte complementară a NATO" şi vrea să-şi întărească rolul în asigurarea securităţii, a spus Mattarella.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Talibanii cer ajutor umanitar internațional și spun că Afganistanul vrea relații pașnice cu toată lumea
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro