Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier: Uniunea Europeană se află la o răscruce
16 sep, 12:23
Uniunea Europeană (UE) se află la o răscruce în contextul situaţiei actuale din lume, a declarat, la Roma, preşedintele german Frank-Walter Steinmeier în timpul reuniunii anuale a Grupului Arraiolos, numit după oraşul portughez unde a avut loc prima întâlnire a membrilor acestuia, în anul 2003, şi care a fost înfiinţat iniţial cu scopul de a crea un forum pentru preşedinţii europeni fără putere executivă, informează joi dpa.

Uniunea Europeană trebuie să demonstreze unitate "mai mult ca oricând" în faţa numeroaselor crize şi ameninţări la adresa democraţiei, a spus Steinmeier miercuri în timpul reuniunii preşedinţilor ţărilor din Grupul Arraiolos.

"Trebuie să ne realizăm obiectivele ambiţioase", a pledat el, precizând că aceste obiective presupun ca Europa să devină un actor mai puternic pe scena internaţională şi ca UE să facă tot ce este posibil pentru ca "lumea să devină un loc mai bun".

Europa, a spus Steinmeier, trebuie să fie un exemplu în ceea ce priveşte strategiile de vaccinare, lupta pentru o apărare mai bună în faţa schimbărilor climatice, revoluţia digitală şi lupta pentru drepturile individuale.

Preşedintele italian Sergio Mattarella a subliniat la rândul său momentul critic. "Ne aflăm în faţa unor decizii ce afectează atât politica internă, cât şi cea externă a UE", a spus el, potrivit Agerpres.

Criza din Afganistan a arătat că în viitor Europa va trebui să acţioneze mai ferm ca actor într-o lume "caracterizată tot mai mult de setea de prestigiu a marilor puteri", a spus gazda reuniunii. UE se vede un fel de "parte complementară a NATO" şi vrea să-şi întărească rolul în asigurarea securităţii, a spus Mattarella.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro