Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prima fotografie spion a navei M80 Stiletto destinată forțelor speciale
09 iul, 17:58
Un nu model de navă fără pilot a fost fotografiată pentru prima dată pe coasta Virginiei. Acest model, fabricat din fibre de carbon, flsște tehnica stealth și este destinată mai ales forțelor speciale datorită capacităților sale.
M80 Stiletto

Specialistul maritim, cu poreclit WarshipCam a reușit să surprindă noua barcă destinată forțelor speciale. Imaginea a fost surprinsă cu ocazia unui test efectuat de M Ship Company, pe coasta Virginei, cu noua barcă de atac de tip stealth M80 Stiletto, comandată de Pentagon.

Ambarcațiunea este ultra-rapidă și poate merge în locuri în care alte nave nu pot pătrunde, deltă, țărm stâncos, ape puțin adânci. Modelul M80 este produs de contractorul american de inginerie marină, M Ship Cmpany, iar acest model experimental a fost făcut pentru Biroul de Schimbare a Forței din cadrul Pentagonului. Este de remarcat  designul inovativ al corpului Pentamaran și construcția compozitului din fibră de carbon avansat.

În conformitate cu military.com, Stiletto a fost dezvoltat pentru misiuni militare de mare viteză în apele de mică adâncime, ale apelor litorale și de lângă țărm. Nici o altă navă nu atinge viteza, capacitatea de încărcare utilă și suportul vehiculului fără pilot, cum este acest M80 Stiletto.

Stiletto este cea mai mare navă construită vreodată pentru guvernul SUA din material compozit avansat (fibră de carbon) pentru reducerea greutății și pentru a asigura rigiditatea sporită.

Stiletto are o lungime de 88 de metri, poate atinge viteze de 60 de noduri și poate naviga aproximativ 500 de mile cu un plin de combustibil pe gaz.

Stiletto M80 oferă o platformă stabilă pentru lansarea la orice viteză și se bazează pe ridicarea aerului în tunelurile de sub cocă. Este, de asemenea, capabil de o întoarcere 360 de grade la viteză mare, cu o pierdere de viteză a vasului mai mică de 10%.

Vezi și: Marina SUA a primit o nouă navă model Litoral Combat Ship

Ştiri Recomandate

Tensiuni în Marea Chinei de Sud
Erdogan, vizită la Mosova, pe fondul tensiunilor dintre Turcia și Rusia în Siria
MApN a prelungit termenul pentru recrutarea şi selecţia rezerviştilor voluntari
Mark Esper anunță când SUA vor deține arme hipersonice
EXCLUSIV
23 august 1944. România și 'trădarea' celui care deja a trădat
John Bolton merge în R. Moldova. Maia Sandu: SUA ne transmit un semnal de sprijin
Discuții Franța - Iran pe tema acordului nuclear, în prag de summit G7
Iranul anunță că deține arme cu laser de mare putere