Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primul F-15EX a ajuns la baza Forțelor Aeriene Eglin din Florida
12 Martie, 10:31
Primul F-15EX a zburat la baza Forțelor Aeriene Eglin, Florida, pe 11 martie, la o zi după ce forțele aeriene au finalizat faza de testare a avionul. Al doilea avion va fi livrat pe 6 aprilie, iar la manșă se va afla generalul Mark D. Kelly, șeful Comandamentului de luptă aeriană.
F-15 EX Sursa foto: Twitter/US Air Force Base Eglin

Forțele aeriene au semnat formularul DD250 de acceptare a avionului pe 10 martie. La manșă s-au aflat comandanții escadrilei 40 de testare a zborului și ai 85 a escadrilă de testare și evaluare care l-au dus la Baza US Air Force din Eglin, transmite Air Force Magazine.

În timpul zborului, un F-15C, primul F-15E și noul EX au zburat în formație.

Comandamentul a anunțat că aeronava va folosi pentru testarea dezvoltării, în timp ce Comandamentul de luptă aeriană va deține a doua aeronava pe care o va folosi pentru testarea operațională. 

Ambele aeronave vor fi utilizate pentru a sprijini echipa de testare și evaluare integrată. 

Pentru a accelera testarea EX și a-l declara gata de misiune, echipa de testare va ”utiliza datele anterioare ale testelor din variantele destinate vânzări militare străine”, a spus un purtător de cuvânt al Centrul de Management al Forțelor Aeriene (AFMC). Un program extins de testare a zborului a fost efectuat de Forțele Aeriene ale SUA pe un avion F-15SA din Arabia Saudită, care are comenzile de zbor fly-by-wire ale EX.

"Cu toate acestea, F-15EX are software USAF pentru avionică și program operațional de zbor", a spus purtătorul de cuvânt. Testele care vor fi făcute la Eglin vor servi pentru a se asigura că EX îndeplinește specificațiile și performanța așteptată și dacă este ”eficient din punct de vedere operațional și adecvat pentru misiuni”, a spus el.

Modelul EX diferă de variantele C și D prin faptul că are un computer foarte performan, sisteme fly-by-wire, rezervoare de combustibil conforme și o stație de arme suplimentară sub fiecare aripă. De asemenea, dispune de sistemul Eagle Passive Active Warning Survivability, o suită de război electronic și antiradar electronic, care vor fi de asemenea montate pe întreaga flotă de avioane F-15.

Deși este un avion cu două locuri, Forțele Aeriene intenționează să îl opereze și cu un singur pilot. F-15EX a efectuat primul său zbor pe 2 februarie la facilitatea Boeing din St. Louis.

"Cu capacitatea sa mare de arme, coloana digitală și arhitectura deschisă, F-15EX va fi un element cheie al flotei noastre tactice de vânătoare și va completa activele de generația a cincea", a declarat managerul de programe al Forțelor Aeriene colonelul Sean Dorey. ”În plus, este capabil să transporte arme hipersonice, oferindu-i un rol de nișă în viitoarele conflicte apropiate”, a mai adăugat el.

Forțele aeriene intenționează să cumpere 144 de avioane F-15EX în următorii 10-12 ani, pentru a înlocui modelul F-15C și F-15D, care ”se apropie rapid de sfârșitul vieții sale utile”, a transmis Centrul de Management al Forțelor Aeriene.

EX ”oferă o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor pentru a reîmprospăta flota F-15C / D și a mări flota F-15E” pentru a îndeplini strategia de apărare națională ”cerințe de capacitate până în anii 2040”, a spus AFMC.

Alte șase aeronave sunt incluse în lotul 1 și vor fi livrate către Baza Aeriană Eglin în anul 2023. 

Avioanele din loturile 2 și 3 vor fi livrate la Kingsley Field unde se află școala Forțelor Aeriene pentru avioanele F-15 și la Portland Air National Guard Base, în anul 2024 și respectiv 2025. Escadrila 142 de la Portland Air National Guard Base va fi prima unitate operațională pentru F-15EX.

Procesul de achiziționare a EX a început în februarie 2019, când atunci șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul David L. Goldfein, a semnat documentul de achiziție rapidă a avionului F-15EX pentru înlocui flota de avioane F-15 care au o vechime de medie de 37 de ani.

Forțele aeriene au declarat că F-15EX va avea capacitatea structurală de a servi și în anii 2050.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro