Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Problema avionului ucrainean AN-2 care ar fi survolat spațiul aerian al România fără să fie detectat va fi discutată în CSAT
15 sep, 20:58
Prim-ministrul Florin Cîţu doreşte ca problema contrabandei să fie abordată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, astfel încât o soluţie să fie implementată cât mai rapid. Premierul a făcut aceste declarații în contextul incidentului în care a fost implicat un avion de contrabandă de tip AN-2 ucrainean.
Aeronava de contrabandă AN-2, capturată de moldoveni. Sursă foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, după ce premierul a fost întrebat cum vede faptul că un avion, care se presupune că ar fi aparţinut contrabandiştilor din Ucraina, a survolat spaţiul aerian român, amintește Agerpres. Prim-ministrului i-a fost semnalat şi cazul drogurilor descoperite în urmă cu o lună în cutii de banane într-un depozit din Ilfov - transport care ar fi trecut de portul Constanţa.

"Am discutat de fiecare dată cu miniştrii de resort. M-au asigurat că alocă mai multe resurse şi că vor veni cu soluţii în perioada următoare - asta este, de fapt, discuţia. Pe parte de ANAF, de exemplu, acolo este acea problemă cu scanerele şi tot avem o discuţie. Eu am propus de fiecare dată - şi cred că până la urmă asta e soluţia - să ducem această discuţie în CSAT şi acolo să găsim o soluţie care să fie implementată cât mai rapid", a spus premierul.

 

Moldovenii au capturat un avion ucrainean de tip AN-2

 

Solicitat telefonic, Daniel Martnos, șeful-adjunct al Poliției de Frontieră, care se afla la fața locului, le-a comunicat celor de la Deschide.md că angajații IGPF au capturat aeronava, după ce au organizat o ambuscadă, în baza unor informații operative primite de la colegii din Ucraina.

G Ad:

Inițial s-a vehiculat informația potrivit căreia avionul ucrainean de contrabandă nu a mai ajuns în România.

„Aeronava a survolat spațiul aerian al R.Moldova și a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț. Am sesizat despre acest caz și colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns țigările”, susține șeful adjunct al IGPF.

Trei cetățeni ucraineni au fost arestați de autoritățile moldovene.

Acesta nu e primul incident de acest fel. DefenseRomania a relatat pe 7 august, că Forțele Aeriene din Ucraina au ridicat un avion de vânătoare MiG-29 pentru a intercepta și opri zborul neautorizat tot al unei aeronave AN-2 care evolua în spațiul aerian din regiunea Ivano-Frankivsk, în apropierea frontierei cu România.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
SUA reconfirmă susținerea Ucrainei în conflictul cu Rusia. Austin încheie în România turneul statelor din zonă aflate “pe linia frontului cu Rusia”
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro