Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Problema trupelor rusești din Transnistria, discutată cu ambasadorul Rusiei la Chișinău
27 noi 2020 / 09:37
Deputații Platformei DA Alexandru Slusari, Igor Munteanu și Vasile Năstase au avut marţi, 24 noiembrie, o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. În cadrul discuției a fost abordat subiectul relațiilor bilaterale, care în opinia Platformei DA trebuie să fie bazate pe respect și beneficii economice reciproce. De asemenea, a fost pusă în discuție problema evacuării necondiționate a munițiilor și trupelor rusești din Transnistria, Platforma DA având o poziție fermă în acest sens, transmite Știri.md.

În cadrul discuției a fost abordată și problema evacuării necondiționate a munițiilor și trupelor rusești din regiunea transnistreană, Platforma DA având o poziție fermă în acest sens.

De asemenea s-a vorbit și despre relațiile bilaterale, care, în opinia PPDA, trebuie să fie bazate pe respect și beneficii economice reciproce. Deputații Platformei DA au mai subliniat necesitatea imperioasă a prelungirii regimului exportului liber, fără taxe vamale, pentru producția horticolă și vinicolă moldovenească și au scos în evidență problema eliberării autorizațiilor pentru companiile moldovenești, care transportă mărfuri în Federația Rusă, potrivit Infoprut.ro.

Totodată, în contextul situației politice, parlamentarii de la Chișinău au reiterat poziția tranșantă a PPDA privind lipsa de legitimitate a Guvernului Chicu după alegerile prezidențiale și refuzul categoric al formațiunii de a face vreodată coaliție cu PSRM.

Platforma DA pledează pentru alegeri anticipate, care, preferabil, să fie organizate de un alt executiv cu viziuni proeuropene, democratice.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Vehicul de tip Humvee, furat dintr-o garnizoană a Gărzii Naționale a SUA
Rusia se laudă cu conceptul unui nou portavion, botezat „UMK Varan” (Foto)
Avioanele F-35 israeliene vor participa pentru prima dată la exerciții comune în afara țării
Armata algeriană a desfăşurat manevre militare aeriene şi terestre la frontiera cu Marocul
Armata SUA a finalizat procesul de retragere a trupelor din Somalia
Securitate energetică | Nord Stream 2: O navă rusească vizată de sancţiuni americane
Gerhard Schroeder: Reunificarea Peninsulei Crimeea cu Rusia reprezintă un răspuns la extinderea NATO
Inginerii au dezvăluit date despre noul radar al avionului de generația a șasea, Tempest
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro