Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Producătorul ucrainean de aeronave Antonov: Primul avion An-178, produs fără piese rusești
Constructorul ucrainean de avioane Antonov a produs primul avion de transport An-178 fără componente rusești, a declarat președintele Antonov, Alexander Moose, într-un interviu acordat Ukrinform.

Alexander Moose a precizat în interviul pentru Ukrinform ca Antonov a produs primul avion de transport, un An-178, iar la construcţia acestuia nu a fost folosită nici măcar o piesă de provenienţa rusească.

,,Am fost acuzați că nu producem avioane de câțiva ani. Dar odată cu începerea agresiunii militare rusești în 2014, am pierdut nu numai piața de export, ci și piața de aprovizionare pentru componente importante, a spus Moose, precizând că Antonov a trebuit să suplinească importurile de componente și a căuta noi furnizori", a spus Moose.

Potrivit acestuia, pe această aeronavă aproximativ două treimi din componente sunt produse de companii americane, iar restul au fost produse intern. 

,,Am efectuat lucrările de proiectare privind înlocuirea componentelor rusești pe cheltuiala noastră. De fapt, o cooperare internațională extinsă a fost anticipată încă din perioada 2010-2011, când a fost dezvoltat proiectul An-178. În 2015-2016, am continuat pur și simplu această muncă sistematică", a spus președintele Antonov.

An-178 este un avion ucrainean de transport – folosit pentru transportul pe distanţe scurte – produs de constructorul ucrainean de aeronave „Antonov“ pe baza avionului de pasageri An-158 (An-148-200).

La 9 iunie, concernul ucrainean militar de stat Ukroboronprom l-a concediat pe președintele Antonov, Alexander Donets, după o anchetă efectuată de Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU). Concernul l-a numit, la scurt timp, pe Alexander Moose, vicepreședinte interimar al biroului de proiectare, în funcția de vicepreședinte interimar.

SBU a deschis un dosar penale împotriva fostei conduceri a companiei Antonov pentru încălcarea ordinului de stat privind producerea de bunuri dedicate exportului şi supuse controlului de stat.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro