Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Propaganda iraniană susține că Teheranul va dezvălui în curând o nouă versiune a sistemului antiaerian "Bavar 373", superioară modelului rusesc "S-400"
Un general iranian a declarat că Iranul va dezvălui, în curând, cea mai nouă versiune a sistemului de apărare antirachetă "Bavar 373", care va deveni astfel superior modelului rusesc "S-400".

Fostul șef al Organizației Aerospațiale din Ministerul iranian al Apărării, generalul Mehdi Farahi, a declarat (22.08) că experții locali dezvoltă o nouă generație a sistemului "Bavar 373", care va fi prezentat în curând și care are performanțe superioare modelului rusesc "S-400".

Generalul iranian a subliniat progresele realizate de Republica Islamică în producția de rachete, afirmând că țara sa a fabricat combustibili lichizi speciali pentru rachete, acestea putând astfel fi depozitate pentru perioade mai lungi de timp.

Iranul a prezentat "Bavar 373" în august 2019. Acesta este un sistem mobil de rachete sol-aer cu rază lungă de acțiune lansat în august 2016. Iranul l-a descris la acel moment ca fiind similar cu sistemul rusesc de rachete "S -300".

Sistemul Bavar are un radar de detectare a țintei în bandă S (2-4 GHz) și un radar de control al focului în bandă X (8-12 GHz, cu rază scurtă de acțiune) pentru ghidarea rachetelor. Ambele sunt radare active cu scanare ,de tip AESA.

G Ad:

Potrivit surselor iraniene, “Bavar” poate detecta ținte aeriene la o distanță de peste 300 km, urmărește continuu ținta de la o distanță de aproximativ 250 km și o poate distruge de la 200 km, însă în cazul avioane stealth aceste distanțe sunt reduse semnificativ. Se precizează că “Bavar 373” utilizează un radar denumit "Meraj-4" pentru controlul focului la distanțe lungi și că poate lovi ținte aeriene care zboară la altitudini de până la 30 kilometri.

De asemenea, iranienii susțin că sistemul deține capabilități de contramăsuri electronice, imclusiv împotriva bombelor electromagnetice și rachetelor antiradar.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
SUA reconfirmă susținerea Ucrainei în conflictul cu Rusia. Austin încheie în România turneul statelor din zonă aflate “pe linia frontului cu Rusia”
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro